Cumartesi, Nisan 20, 2024

AMD Yeni 7nm Grafik Mimarisini Oyuncular İçin Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tayvan’da düzenlenen Computex 2018 fuarında Radeon Technologies Group Kıdemli Başkan Yardımcısı olan David Wang, AMD’nin her yıl yeni grafik ürünleri sunmaya kararlı bir şekilde devam ettiğini vurgularken, hemen arkasından oyuncular için Navi mimarisi ile birlikte Vega 7nm geleceği doğrulandı. Peki yeni mimari neler sunacak?

Yol Haritasında Değişiklik Yok

Şunu kabul edelim: AMD henüz istenilen grafik kartı performansını NVIDIA çatısına eriştiremedi. Hala oyun severler ekran kartı tercih ederken RX serisi yerine GTX serisini büyük çoğunlukla tercih ediyor. AMD’de bu konuda kararlı olarak yoluna devam ederken, oyuncuları cezbedebilmek adına yenilikler getiriyor.

Önümüzdeki yol haritasında ise AMD gelecek sene Navi mimarisi ile birlikte Vega 7nm‘yi piyasaya sürecek. Her iki gelecek mimari de bu şekilde 7nm tedavisi görmüş olacak. AMD, Navi’den sonra gelen 7nm+ mimarisine dayanan “yeni nesil” mimarilerin henüz kod adını paylaşmadı.

amd vega 7nm mimari 002

AMD Radeon Instinct Vega 7nm

Computex 2018 fuarında AMD ekibi gerçekleştirilen basın toplantısında 7nm Vega‘nın açılışını gerçekleştirdi. Çok fazla detayların yer almadığı sunumda sadece 7nm Vega’nın 32 GB’lık sürümü onaylanmış oldu.

amd vega 7nm mimari 004

Anlatımı yine her zaman olduğu gibi Lisa Su yaparken, 7nm GPU’ların grafik pazarına gireceğini doğruladı. Muhtemel olarak yeni Vega ekran kartları serisi en az bir yıl daha bekleyecek gibi. Ayrıca slaytta 7nm Radeon RX serisinin bulunabilirliği konusunda da detay verilmedi.

amd vega 7nm mimari 003

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler