Cuma, Nisan 26, 2024

Android 10 için Son Tarih Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google, Android işletim sistemi için gelişim sürecini hızlandırmaya başladı. En yakın rakibi iOS işletim sistemine karşı adımlar atmaya devam eden Google’ın, Eylül ayında Android 10 sürümünü kullanıma sunduğunu gördük.

Fakat her sene olduğu gibi yine, güncelleme geçişlerinde süre sıkıntısı yaşanmaya başladı. Mevcut modellerin Android 10 güncellemelerini alması bir yana, hala yeni telefonlar içerisinde Android 9 işletim sistemiyle satışa çıkan modeller olduğu biliniyor. Google bu konuda yeni bir önlem aldı. Marka, yeni akıllı telefonların Android 9 ile satışa çıkabileceği son tarihi açıkladı.

Android 10 Zorunlu Olacak

Ortaya çıkan bilgilere göre 31 Ocak 2020 tarihinden sonra, piyasaya yeni çıkacak olan telefonlarda Android 9 işletim sistemi olmayacak. Bu telefonların en az Android 10 işletim sistemini kullanması gerekecek.

Android 10

Eğer yine de telefonun Android 9 işletim sistemiyle piyasaya sürüldüğü görecek olursak, bu kez modellerin güncelleme desteği kesilecek. Bu modeller Android 11 çıkana kadar, sadece Android 9 tabanlı güncellemeleri alabilecek.

Google’ın kararı sonrasında telefonlar için güncellemelerin hız kazanması bekleniyor. En azından yeni modellerin kutudan yeni işletim sistemi sürümü ile çıkması sağlanmış olacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler