Perşembe, Nisan 18, 2024

Android 13 Beta 3 Yayımlandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet ve yazılım devlerinden Google bugün, desteklenen Pixel telefonlar için Android 13 işletim sisteminin üçüncü betasını yayımladı. Bu yeni beta sürümü ikinci betanın yayımlanmasından neredeyse bir ay sonra geldi ve bu da şirketin ilk beta ile birlikte yayımlandığı zaman çizelgesinin düzgün bir biçimde işlediğinin kanıtı.

8 Haziran itibariyle yayımlanan üçüncü betanın ardından Temmuz ayında dördünce beta yayımlanıyor olacak ve akabinde desteklenen tüm Pixel cihazlar için son sürüm yayımlanıyor olacak.

android 13 zaman çizelgesi
Android 13 zaman çizelgesi

Android 13 Beta 3, geliştiriciler için oldukça önemli Platform Kararlığına ulaşıyor çünkü bu durum, işletim sisteminde bulunan ve API’lardaki tüm uygulamaya yönelik davranışların artık nihai olduğu anlamına geliyor. Böylelikle uygulama geliştiricileri platformun şu andan son sürüme kadar değişmeyeceğini bilerek uygulamalarını Android 13 ile uyumlu hale getirebilecek.

Android 13 neler sunacak?

Android 13 işletim sistemi, Android 12L ile başlatılan çalışma üzerine kurulu tabletler ve büyük ekranlar için daha iyi bir desteğin yanı sıra Gizlilik ve Güvenlik, Üretkenlik konularına yenilenmiş bir odaklanma getirecek. Paylaşımlar için yeni bir bildirim izni ve yenilenmiş arayüze sahip fotoğraf seçici, temalara sahip uygulama simgeleri, uygulama başına dil desteği, HDR Video Desteği, Bluetooth LE Audio ve USB üzerinden MIDI 2.0 desteği sunacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler