Cumartesi, Nisan 20, 2024

Google Asistan’a “Ses Tanıma” Özelliği Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet devi şirketlerden Google’ın sesli asistanı Google Asistan‘ın kodlarında ortaya çıkan yeni kod satırlarına göre şirket Sesli Asistan uygulamasına kullanıcının sesini tanıyabilecek yeni bir özellik eklemeye hazırlanıyor.

2021 yılının Mart ayında şirket, “Hey Google” komutunu daha da gelişmiş hale getirmek için Android işletim sisteminde birleşik öğrenim metodunu kullanmaya başlamaya karar vermişti ve şimdi ise şirketin artık Google Asistan için kişiselleştirilmiş konuşma tanıma özelliği üzerinde çalışmalar yürütüyor.

Konu hakkında internete düşen sızıntı ve iddialara göre Google Asistan artık sıklıkla kullanılan kelimeleri ve isimleri tanımada daha da iyi bir performans sunacak.

Google uygulamasının Android işletim sistemindeki son sürümlerinde yer alan yeni kod dizelerine göre Google Asistan ayarlarında mevzubahis özellikle ilgili alanlar yer alıyor.

google asistan pch cover
Google Asistan'a "Ses Tanıma" Özelliği Geliyor! 2

Ayarlar uygulamasındaki “Kişiselleştirilmiş Konuşma Tanıma” başlıklı sekmede özellik şu şekilde tanımlanıyor:

“Google Asistan’ın söylediklerinizi daha iyi tanımasına yardımcı olmak için ses kayıtlarını bu cihazda saklayın. Ses bu cihazda kalır ve kişiselleştirilmiş konuşma tanıma kapatılarak herhangi bir zamanda silinebilir. Daha fazla bilgi edin”

Google Asistan kullanıcılarının yakın zamanda erişimine açılacak yeni özellik, makine öğrenime dayalı olarak iyileştirmeler yaparak “Hey Google” komutunun ötesinde daha fazla komut verebilmenizi sağlayacak. Şirket bu özellik ile isimler ve sık söylenen kelimeleri daha fonksiyonel hale getirmeyi amaçlıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler