Salı, Nisan 16, 2024

Android Beta 13 Beta 3.3 Yayınlandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Haziran ayının sonuna geldik ve internet devi Google, Android 13 işletim sisteminin üçüncü betasının üçüncü yapısını yayınladı. Bu ay yayınlanan derleme, Google’ın beta sürüme yönelik kritik düzenlemeleri ele almak için üçüncü kez yayınladığı bir derleme oldu.

Android 13 Beta 3.3, yalnızca hata düzeltmelerini içeriyor ve herhangi bir yeni özellik getirmiyor. Yapılan düzeltmelerden bazıları klavye ile başlatıcı arasında meydana gelen bir çakışmayı ve “geri kaydırma” gibi hareketlerin kullanıcı arayüzünün çökmesine sebep olduğu bir hatayı gideriyor.

android 13
Android Beta 13 Beta 3.3 Yayınlandı! 2

Ayrıca Pixel telefonlarda görülen Wi-Fi ağlarına bağlanma sorunu ve cihazın prize takıldığında yaşanan donmalara sebep olan ve yalnızca yeniden başlatıldığında çözülen problem için de düzeltmeler yayımlandı. Dengesiz performans ve zayıf pil ömrü oluşturan “Bağlantılı Termal Güç Yönetimi” tarafında da düzeltmeler mevcut.

Haziran ayında bu kadar çok derlemenin yayımlanmasının ardındaki sebep Haziran Beta 3 sürümünün, şirket zaman çizelgesinde “Platform Kararlılığı” olarak listelenmesi fakat şirketin bunu henüz başaramamış olması. Platform Kararlığı dönemi, uygulama geliştiricilerinin, uygulamalarını SDK’lar ve kitaplıklar için uyumluluk testlerinden başarıyla geçirmesini sağlar.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler