Cuma, Mart 29, 2024

Android İçin Geliştirilen Microsoft Launcher Yayınlandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanlarda mobil platforma yüklenen Microsoft, Android için geliştirdiği Microsoft Launcher‘ı yayınladı.

Geçtiğimiz günlerde mobil platforma Windows 10 ile birlikte getirdiği tarayıcısı Edge’i ekleyeceği söylenilen Microsoft, şimdide Android cihazlar için geliştirdiği Launcher’ını yayınladı. Görünüşe bakılırsa epey kullanışlı duruyor. En dikkat çeken yanı ise iOS’a çok benzemesi.

microsoft launcher 2

Launcher adı verilen uygulamalar, indirdiğiniz zaman telefonunuzdaki ikonları değiştirebilmenizi sağlıyor, yeni temalar ve yeni duvar kağıtları gibide bir sürü özelliği beraberinde getiriyor. Microsoft tarafından geliştirilen Microsoft Launcher indirilebilir hâlde.

Microsoft Launcher’ın Detayları!

Microsoft Launcher’ın yayınlandığını söyledik. Gelin birde kullanımını, özelliklerini yani detaylarını inceleyelim. Öncelikle uygulamayı indirip kullanmaya başladıktan sonra hemen ana ekranın üst kısmına gelen ara eklentisini görüyorsunuz. Bu iOS’taki uygulama arama özelliğinin aynısı. Sol kısmında ise bir QR kod tarayıcısı mevcut.

Ara eklentisinin altına şık bir saat konumlandırılmış. Hemen yanında ise bir hava durumu eklentisi mevcut. Ve duvar kağıdı. Uygulamayı kurar kurmaz değişen duvar kağıtları Bing tarafından sağlanıyor. Ekranın sağ altındaki Bing yazısına tıkladıktan sonra duvar kağıdını kolaylıkla değiştirebiliyorsunuz.

microsoft launcher 3

Yine ana ekranda her launcher’da ya da anti-virüs programında bulunan Booster eklentisini görebiliyorsunuz. Buna tıkladığınızda ise belleğiniz ile alakalı bir temizleme işlemi gerçekleşiyor. Onun yanına ” Duvar Kağıdı ” uygulaması onun yanına ise bir ” Arrow Ayarları ” uygulaması eklenmiş. Arrow ayarları uygulaması ile launcher ile ilgili tüm ayarlarınızı gerçekleştirebiliyorsunuz.

Menüye gelecek olursak son zamanlardaki Android sürümlerinde sıkça kullanılan Alfabetik yerleştirme bu launcher’da kullanılmış. Oldukça sadece duran “ Menü ” aynı zamanda çokta kullanışlı bir hâl almış.

İşte sıra en dikkat çeken özellikte. Ana ekrandaki menü kısmını yukarı doğru kaydırdığınızda karşınıza bir Kontrol Paneli çıkıyor. Buradan ekran parlaklığı, wi-fi, uçak modu, bluetooth, el feneri ve mobil veri gibi birçok ayarı kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Burada da iOS’a özenilmiş. Ancak hiçte fena olmamış.

microsoft launcher 1

Yine iOS’a benzeyen kısım ise; ana ekrandaki sayfaların solunda birçok kısayolun bulunduğu bir sayfa eklenmiş. Bu kısımdan hızlıca arama yapabiliyor, sık kullandığınız uygulamaları görebiliyor, güncel haberleri takip edebiliyorsunuz.

Microsoft yeni adımlar ile Apple ve Google gibi şirketlere rakip olarak geliyor. Bu launcher biraz iOS’a özenilmiş gibi olsa da; farklı kısımlarda özgün ve Microsoft’a özel dokunuşlar mevcut. Launcher hakkındaki düşüncelerinizi veya kullandıysanız fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler