Cumartesi, Nisan 27, 2024

AOC Q2775PQU Monitör İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhabalar değerli PC Hocası takipçileri yepyeni bir inceleme ile birlikteyiz. Bugün sizlere, monitör alanında kendini yeterince ispatlamış AOC’nin, oyun ve profesyonelleri hedef alan monitörü AOC Q2775PQU modelini inceleyeceğiz.

Sunduğu yüksek çözünürlüğü farklı teknolojiler ile destekleyen AOC, bakalım monitöründe bizlere tam olarak neler sunuyor?

Tasarım

AOC Q2775PQU monitör, AOC’nin alışıldık sade tasarım çizgisini bozmayan ve aynı sadelikte kendini gösteren bir monitör olarak karşımıza çıkıyor. Mat siyah çerçeve ve fırça izli tasarım, oldukça sade ancak bir o kadar da ciddi bir duruş sergiliyor. Çerçeve bazında orta halli bir kalınlık sunan monitör, ne çok ince ne de çok kalın kenarları ile herhangi bir görüntü kirliliğine sebep olmuyor. Öte yandan monitörün ergonomi alanında da sunduğu destek oldukça yeterli. 

aoc Q2775PQU 3

Sahip olduğu stant ile en fazla 130mm yüksekliğe kadar ayarlanabilen monitör, 25 dereceye kadar da ekran eğme kapasitesi sunuyor. Ayrıca dilerseniz monitörü dikey modda da kullanabiliyorsunuz. Bu bağlamda 90 derece dönebilen monitör, yanlara doğru da çevrilebiliyor. Bu çevirmeler ile birlikte monitör VESA montaj desteği de sunuyor. 

aoc Q2775PQU 4

Monitörün arka panelini çevirdiğimizde ise yalnızca AOC logosunu görüyoruz. Bağlantı ve girişler ise arka alt bölgeye gizlenmiş. Böylece daha temiz ve düzenli bir kullanım sunulmuş. Arka giriş ve çıkış bağlantılarında ise VGA, HDMI, DVI ve DisplayPort girişleri bulunuyor. Öte yandan 3.5mm jack girişi ve 2 adet USB 2.0 yuvası da unutulmamış. Ayrıca ekranın sağ bölümünde de iki adet USB 3.0 yuvası bulunuyor.

aoc Q2775PQU 1

Yaklaşık 7 kilogram ağırlığında olan monitör, aynı zamanda 2 adet 2W gücünde hoparlöre de sahip. Kutu içerisinden ise 1.8 metre uzunluğunda HDMI ve DVI kablosu çıkıyor.

 Teknik Detaylar

AOC Q2775PQU monitör, başta da belirttiğimiz gibi yüksek seviye özellikleri ile hem oyuncular hem de profesyoneller için oldukça cazip duruyor. Bu bağlamda teknik detaylardan bahsedecek olursak, ilk önce ekranın sunduğu maksimum çözünürlüğe değinelim.

Monitör, en fazla 2560x1440p ölçeğinde çözünürlük sunabiliyor. Günümüz ekran çözünürlüklerinin Full HD ile standart haline geldiğini düşünürsek, hem güncel hem de geleceğe yönelik iyi bir çözünürlük olduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan monitör, 27 inç boyutunda Super-PLS LCD panel ile geliyor. Bu panel, IPS panellerin bir adım ötesinde olan, mükemmel renk doğruluğu sunan güçlü bir panel. Aynı zamanda panel, görüş açısı olarak da oldukça geniş bir alanda görüntüleme imkanı sunuyor.

aoc Q2775PQU 5

Diğer yandan oyuncuların ilgisini çekebilecek nokta olan tepkime süresinde monitör, 4 MS ile dikkat çekiyor. Ayrıca bu tepkime süresini besleyecek olan ekran yenileme oranı da 60Hz olarak belirlenmiş. En azından tazeleme oranının 120Hz olarak belirlenmesini beklerdik.

Monitörün sunduğu kontrast seviyesi de bir hayli iyi. 1000:1 oranında kontrast sunabilen ekran, siyah ve beyaz renklerde oldukça başarılı sonuçlar üretiyor. Özellikle karanlık resim ve görüntülerde ayrıntıları net bir şekilde seçebiliyorsunuz. Bununla birlikte monitör, sahip olduğu görüntü ayarları ile görüntü kalitesinde kişiselleştirme sunuyor.

aoc Q2775PQU 2

Ön panelde bulunan düğmeler ile ayarlanabilen bu görüntü ayarları, renk sıcaklığında normal, soğuk ve sıcak olarak 3 farklı ayar sunuyor. Aynı zamanda parlaklık, kontrast ve gama ayarlarını, beş farklı kullanıcı profiline göre değiştirebilmeniz mümkün. Hatta kullanım alışkanlığınız düzenli ise bu modlar için anımsatıcı kullanabilirsiniz.

Son olarak monitörün G-Sync ve FreeSycn desteği bulunmuyor.

Hocanın Yorumu

AOC Q2775PQU monitör, sunduğu yüksek çözünürlük ve donanım destekleri ile birlikte yüksek performans sunabilen bir model olarak karşımıza çıkıyor. Her ne kadar tazeleme oranı ve FreeSync/G-Sync desteklerinde eksik kalsa da, sunduğu net ve gerçekçi renkler ile birlikte bu eksiklerini kapatıyor.

aoc Q2775PQU 3

Bu açıdan AOC Q2775PQU monitörü, özellikle profesyonel anlamda çalışacaklar ve güncel bir çözünürlükte oyun oynayacaklar için tavsiye ediyoruz. Kısa ve uzun vade de başınızı ağrıtmayacak monitör, şu sıralar çeşitli e-ticaret sitelerinde 2400 TL civarında satılıyor.

Evet değerli hocalar, bir incelememizin daha sonuna geldik. Bugün sizlere AOC Q2775PQU model monitörden bahsettik. Ürün ile ilgili yorum ve görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın. yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

Ödüller

onaylı tavsiye

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler