Perşembe, Nisan 25, 2024

Philips 278E8QJAB Kavisli Monitör İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı incelemeleri gerçekleştirdiğimiz hocanın masasında yeniden sizlerleyiz. Bugün, bilgisayarlarımızdan gelen görüntüleri bizlere çok başka bir pencereden sunan, Philips 278E8QJAB kavisli monitör incelemesi gerçekleştireceğiz.

Ekran teknolojileri ile adını sağlam bir şekilde tescilleyen Philips, bakalım bu ürününde bizlere neler sunuyor?

Tasarım

Geleneksel monitörler bildiğiniz gibi ilk zamanlar tüplü yani CRT olarak piyasaya sunulmuştu. Daha sonra düz ekranlar ile standart halini alan monitör tasarımları şimdilerde kavisli modası ile şekil değiştirmeye başladı. Özellikle TV ürünlerinde ve bazı akıllı cihazlarda gördüğümüz kavisli ekranlar, nihayetinde bilgisayar masalarımızın da üzerine gelmiş durumda.

Philips’de kavisli ekranı masalarımıza taşıyan bir tasarım ile 278E8QJAB monitörü bizlere sunmuş. Oldukça şık ve zarif duran monitör, 1800mm ölçüsünde bir kavis ile sizleri görüntüye çekiyor. Kavis özelliğini monitörün masada durmasını sağlayan ayağa da yansıtan Philips, monitörde siyah, ayakta ise gri rengi tercih etmiş. Oldukça ince tasarlanmış çerçeve ve ayak, gerçekten göze hoş gelen bir görünüm sunuyor.

philips 278E8QJAB 1

Tasarımla ilgili olarak en önemli detay tabii ki ekranın boyutu. Ekran, 27 inç boyutunda ve 16:9 formatında görüntü sunuyor. Ekran ve teknolojiler ile ilgili teknik detaylara yazımızın ilerleyen başlığında değineceğiz. 

Ekranın tasarımına dönecek olursak şık ve ince bir bütünlük, tasarımda en dikkat çekici nokta. Ekranın kavisli olmasından mütevellit, herhangi bir VESA montaj uyumluluğu söz konusu değil. Öte yandan ekran, yalnızca -5 ile 20 derece arasında eğim alabilme yeteneğine sahip. Bu eğimin bir tutam daha fazla olmasını beklerdik. Yine de standart kullanım bazında büyük bir eksiklik olarak göze çarpmıyor.

Ekranın arka kısmına baktığımızda ise tamamen mat siyah bir panel ile karşılaşıyoruz. Burada orta alt kısımda konumlandırılan giriş portları ilk dikkat çeken nokta oluyor. Birer adet VGA, HDMI ve DisplayPort yuvaları gördüğümüz monitör, aynı zamanda ses çıkış jackı da barındırıyor. Esasen gözümüz bir USB yuvası aramadı değil. Ancak dahili hoparlörler, bu durumu telafi edebilir. Üzerinde iki adet 3W gücünde hoparlör barındıran monitör, zor günlerde iyi işler çıkartabilecek kadar iyi deneyim sunuyor.

philips 278E8QJAB 2

Öte yandan yaklaşık 5 kilogram ağırlığa sahip monitör, kutu içerisinde D-Sub, HDMI ve ses kablosu ile geliyor. Şimdi dilerseniz monitörün sunduğu teknik detaylara değinelim.

Teknik Detaylar

Philips 278E8QJAB monitör, teknik anlamda oldukça dolu olarak karşımıza çıkıyor. En yüksek 1920x1080p çözünürlük sunabilen monitör, 75Hz yenileme oranına, VA ve ultra geniş renk yelpazesine sahip bir panel ile geliyor. 

VA panel, sahip olduğu statik kontrast ile parlak ve koyu renklerde kristal netliğinde netlik sunuyor. Görüntüleme bazında oldukça tatminkar sonuçlar veren panel, en derin renklerde bile kusursuz bir performans sunuyor. Öte yandan panel, 178 dereceye kadar ekstra görüntüleme açısı ve yüksek tempolarda daha net deneyim sunan 4 MS tepkime süresine sahip.

Ultra geniş renk sistemi ise sRGB olarak bildiğimiz renk skalasını daha çok renk ile detaylandıran ve daha gerçekçi renkler sunan bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle profesyonel anlamda tasarım ya da video düzenlemelerinde monitörün çok tutarlı ve doğru renkler sunduğunu gözlemleyebiliyoruz. Ancak yine de 1080p çözünürlüğün en azından 2K olarak gelmesini beklerdik.

philips 278E8QJAB 3

Öte yandan Philips 278E8QJAB monitörün FreeSync özelliği de bulunuyor. Bu da uyumlu AMD grafik kartlarında etkili bir görüntüleme performansı demek. Ekran yırtılmaları ve FPS düşmelerine derman olan bu sistem, monitörde unutulmamış. Ancak G-Sync özelliği bulunmuyor.

Son olarak monitörün, yüksek kontrasta sahip olduğunu da belirtelim. 20.000.000:1 oranda dinamik kontrast sunabilen monitör, bu oranı etkin bir şekilde kullanabilmek için SmartImage Lite özelliğini içeriyor. Monitörün kendi arayüzünde etkinleşen bu özellik ile mümkün olan en iyi görüntü kalitesi; keskinlik, doygunluk ve dinamik kontrast oranı ayarları ile otomatik olarak sunuluyor. Üstelik tüm bu ayarları tek bir düğme ile kontrol edebiliyorsunuz.

Hocanın Yorumu

Philips 278E8QJAB, mükemmel denebilecek derecede kontrast oranı ve gerçekçi renk deneyimi sunabilen VA panel ile ciddi manada kaliteli işler çıkaran ender monitörlerden olmayı başarıyor. Üstelik pürüzsüz bir oyun deneyimi için FreeSync desteği ve geniş aralıklı renk skalası, monitörün başarısına artı katıyor.

philips 278E8QJAB 4

Ancak yine de monitörün 1080p olması, profesyonel anlamda çalışacaklar için olumsuz bir durum olabilir ki zira biz de 27 inçlik bir panel için 2K çözünürlük görmeyi isterdik. Bunun haricinde de 120Hz seviyesinde bir yenileme oranı, monitörü oyuncu sınıfına bir adım daha yaklaştırabilirdi. 

Dolayısı ile tam orta profilde yer edindiğini düşündüğümüz Philips 278E8QJAB monitör; her kesim için ulaşılabilir ideal bir monitör olarak karşımıza çıkıyor. Profesyonel olmayan oyunculuk, ofis ve multimedya kullanımları için oldukça yeterli gördüğümüz monitörü, bu alanda arayış içerisinde olan takipçilerimize öneririz. Ürünün ortalama satış fiyatı ise 1400 Türk lirası civarlarında.

Evet değerli hocalar, bir incelememizin daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bugün sizlere Philips 278E8QJAB model kavisli monitöründen bahsettik. Ürün ile ilgili görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

Ödüller

onaylı tavsiye

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler