Salı, Nisan 23, 2024

Apex Legends Mobile Sistem Gereksinimleri Neler? Telefonlara Özel

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apex Legends Mobile için çıkış tarihinin açıklanmasının ardından, oyunun hangi telefonlarda rahat oynanabilir olacağı da merak edilmeye başlandı. Biliyorsunuz artık mobil oyunlar, PC oyunlarını aratmıyor. Haliyle akıllı telefonlarda da iyi bir oyun deneyimi için iyi bir sistem gereksinimi ortaya çıkıyor. Apex Legends Mobile sistem gereksinimleri de açıklanmış durumda.

Böylesine bir oyun için hangi akıllı telefonlar uygun beraber bakalım. Bu arada oyunun 17 Mayıs tarihinde çıkış yapacağını da bir kez daha hatırlatalım.

Apex Legends Mobile Sistem Gereksinimleri – iOS ve Android

Sistem gereksinimlerini ikiye ayırmamız lazım. Oyunun resmi sayfasında yapıldığı gibi biz de sistem gereksinimlerini iOS ve Android olarak ikiye ayıracağız. Her iki işletim sistemi için detaylı olarak telefonda nasıl bir donanım olması gerektiği paylaşılmış.

Apex Legends Mobile iOS Sistem Gereksinimleri

  • Telefon: iPhone 6s ve üzerinde bir akıllı telefona ihtiyacınız var
  • RAM: En az 2 GB RAM olması gerekiyor.
  • İşlemci: A9 ve üzeri işlemci modellerinden birine sahip olmanız gerekiyor.
  • iOS sürümü: iOS 11 ve üzeri bir sürüme ihtiyaç var.
  • Boş Alan: En az 4 GB boş alan ihtiyacı var

Apex Legends Mobile 2 1 e1652367396590

Apex Legends Mobile Android Sistem Gereksinimleri

  • İşlemci: Exynos 7420 / MediaTek Helio P20 / Snapdragon 435 / Kirin 650 veya üzeri işlemci modeline sahip olan akıllı telefonlardan biri lazım.
  • RAM: En az 2 GB RAM olması lazım.
  • Android Sürümü: Android 6.0 veya üzeri bir sürüm olması gerekiyor.
  • OpenGL Desteği: OpenGL 3.1 veya üzeri
  • Boş Alan: En az 4 GB gerekiyor.

Sistem gereksinimleri için açıklanan özellikler bu şekilde. Oyuna sonradan gelecek olan güncellemeler ile bu değerler değişebilir mi bilmiyoruz. Eğer değişirse, güncellememizi yaparız.

Şu an açıklanan sistem gereksinimleri üzerinden gidecek olursak, şunu söyleyebilirim ki son dönem orta segment akıllı telefon modellerinde oyun rahatlıkla oynanabilir olacak. Tabii ki optimizasyon konusunda ne kadar başarılı olacağı da önemli. Bunun için oyun yayınlandığında yeni bir değerlendirme lazım.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler