Cuma, Mart 29, 2024

Apple 2018 Yılında Ucuz Bir iPhone Üretecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İlk OLED ekranlı cihazı iPhone X‘i piyasaya sunduktan sonra fiyatları düşürmesi gerektiğini düşüren Apple, 2018‘de uygun fiyatlı bir iPhone çıkarabilir.

Her gün gelişen teknolojinin hızına yetişmek çok zor. Her gün ayrı teknolojiler bulunurken, firmalar arasında ezeli bir rekabet oluşuyor. Bu rekabet son zamanlarda fiyatları epey yükseltse de firmalar yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başarıyorlar.

Apple Ucuz iPhone ile Neyi Hedefliyor ?

Bildiğimiz üzere Apple, yıllardır üst düzey telefonlar üretiyor ancak fiyat etiketleride bir o kadar yukarıda oluyor. Kâr miktarını maksimumda tutarak satış yapan firma, artık daha uygun fiyatlı cihazlar üretmeyi düşünüyor.

Samsung gibi ezeli bir rakibi bulunan Apple, Samsung’un karşısında daha az cihaz çeşidine sahip. Öyle ki 2017 cihazlar arasında Samsung’un her bütçeye uygun telefonları bulunurken, Apple’ın 2017 yılı içerisinde 3500 liradan aşağıya telefonu yok.

iphone 0002

Apple‘ın OLED ekranlar için Samsung ile işbirliği yapması iPhone X’in tanıtım tarihini biraz ileriye attı. Apple yine fiyat politikasında ısrarcı olarak cihazı 1000$ gibi bir fiyat etiketi ile piyasaya sürdü ancak beklenilen satış rakamlarına ulaşabileceği aşikar. Zira ülkemizde 6000 TL gibi bir fiyata alabileceğimiz iPhone X çok fazla satacak gibi de durmuyor.

Artık biraz daha ucuz cihaz üretmesi gereken Apple, 2018 için böyle bir girişim yapmayı düşünüyor. Bu girişim her ne kadar firmanın satışlarını artıracak gibi dursa da, iPhone 5C veya SE modellerindeki gibi hüsranla da sonuçlanabilir.

Her ne kadar ucuz iPhone görmeye alışmamış olsak da Apple‘ın bu girişimi satış oranlarını artırabilir. Uygun fiyatlı telefonlarının bulunması modeller arası çeşitlilik sağlarken daha çok tercih edilmesinide sağlayacaktır.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler