Perşembe, Nisan 18, 2024

Apple, Hong Kong ve Macau Kullanıcılarına ‘Tayvan Bayrağı Emojisi’ni Saklıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gizleseler dahi hala onu kullanmanın yolları var; Apple, Eylül ayı sonlarında iOS 13.1.1’i piyasaya sürdüğünde, iOS bölgelerini Hong Kong veya Macau’ya ayarlayan kullanıcılar için Emoji klavyesinden Tayvan bayrağını kaldırmış gibi görünüyor.

Tayvan bayrağı emojisi görünüşe göre tamamen kaldırılmadı, halen uygulamalarda ve web sitelerinde görüntülenecek ve hatta İngilizce “Tayvan” yazarak ve Apple’ın bir sonraki kelime tahminlerinden seçerek yahut en basitinden bir yerden kopyalarak kullanabilirsiniz.

Ne olursa olsun, tasfiye eylemcileri ve Hong Kong yanlısı taraftarlar tarafından anakara Çin’den, kontrolünde ele aldığı alanlar üzerinde egemenlik kurma girişimi olarak ele alınmaktadır. Tayvan’ın politik statüsünden dolayı Çin Halk Cumhuriyeti, bağımsızlığına dair herhangi bir söz veya aldatmayı, egemenliğine karşı bir suç olarak görüyor.

 

Aylar öncesinde başlamıştı

Değişiklik, aylardır devam eden ve Çin hükümetinin harekete darbe indirdiği için tedbirler aldığı Hong Kong’da devam eden hükümet karşıtı protestoların ortasında gerçekleşti. Dünya’nın ekonomik açıdan en etkili ülkelerinden biri tarafından kapı dışarı olmaktan korkan şirketler, Çin’in politik olarak uzak durması için baskıya boyun eğmekte olduğu için, artan gerginlikler Amerikan şriketleri üzerinde de her türlü dalgalanma etkisi yarattı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler