Çarşamba, Ekim 23, 2024

Apple Intelligence “Eski” iPhone’lara Neden Gelmeyecek?

Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan Apple Intelligence, bildiğiniz üzere iPhone 15 Pro ve daha üst model iPhone’larda çalışabiliyor. iPhone 15 ve daha öncesinde piyasaya sürülen iPhone’ları kullanan kullanıcılar ise bu durumdan oldukça şikayetçi.

Kullanıcılar neden telefonlarına Apple Intelligence’ın gelmediğini de anlamlandıramayıp, çeşitli komplo teorileri öne sürmüşlerdi. Baskı altında kalan Apple geçtiğimiz günlerde bu konuya açıklık getirdi.

WWDC 2024‘teki The Talk Show programında, Apple’ın makine öğrenimi ve AI başkanı John Giannandrea, pazarlama şefi Greg Joswiak ve yazılım başkanı Craig Federighi, Daring Fireball’dan John Gruber’a, Apple Intelligence’ın neden eski cihazlarda olmadığını ve bunun sadece daha fazla iPhone satmak için olmadığını açıkladılar.

eski iPhone sahiplerinin kullanamayacagi iOS 18 ozellikleri 6 - PC Hocası

Apple Intelligence Yavaş Çalışırsa İşe Yaramaz!

Apple yöneticilerinden John Giannandrea:

“Bu modeller çalıştığında, buna çıkarım denir ve büyük dil modellerinin çıkarımı inanılmaz derecede hesaplama gücü gerektirir. Bu nedenle cihazın bant genişliği, Apple Neural Engine’in boyutu ve bu modelleri yeterince hızlı çalıştıracak güç gibi birçok faktör devreye girer. Teorik olarak bu modelleri çok eski bir cihazda çalıştırabilirsiniz, ancak o kadar yavaş olur ki işe yaramaz.”

şeklinde açıklamalar yaptı.

BENZER:  Olaylara Gel: AMD RX 7600 XT 16GB Bellekli Modeller Ortaya Çıktı

Röportajı gerçekleştiren John Gruber, bunun daha fazla iPhone satmak için ticari bir hamle olup olmadığını da Apple yöneticilerine sordu. Bu soruya karşın ürün pazarlama şefi Greg Joswiak, eğer öyle bir gayemiz olsaydı yeni iPad ve MAC’leri de buna dahil ederdik. Bunu düşünebilecek kadar akıllıyız diye yanıt verdi.

Yapılan açıklamalar Apple’ın kullanıcılarına stabil bir deneyim sunmak istemesinden kaynaklı böyle bir yol izlendiğini gösteriyor. Ama yine de henüz bunları konuşmak için bizce erken. iOS 18 eylülde kullanıcılara sunulduğunda neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler