Cuma, Temmuz 26, 2024

Beklenen Haber: Apple, iPhone Sahiplerine Ödeme Yapmaya Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple’ın tarihine kazınmış ve kolay kolay unutulmayacak bir iPhone davası var. 2020 yılında patlak veren davayı hatırlayanlarınız olacaktır. “Batterygate” olarak isimlendirilen davanın nedeni Apple’ın belli modellerde kasıtlı yavaşlatma yapmasıydı.

O dönemde eski iPhone modellerine sunulan güncellemelerle beraber, telefonların kasıtlı olarak yavaşlatıldığını ve bunun Apple tarafından da kabul edildiğini görmüştük. Apple gerekçe olarak kimyasal yaşlanmaya uğrayan pilleri göstermiş ve telefonların ani kapanmalar yaşamaması adına cihazları yavaşlattıklarını açıklamıştı.

Yapılan incelemeler sonrasında ise Apple’ın 500 milyon doların üzerinde yüklü bir ceza ödemesine karar verilmişti.  Markanın iPhone kullanıcılarına geri ödeme yapacağı da söylendi ama aradan geçen 3,5 yılda herhangi bir adım görmedik. İşte bu karara ilişkin beklenen haber geldi. Apple’ın belirlenen modeller için iPhone sahiplerine ceza ödemelerini yapmaya başladığı ortaya çıktı.

Apple, Belirlenen iPhone Modelleri için Geri Ödemeler Yapıyor

Geçmişe dönüp olayın detaylarına indiğimiz zaman, sorunun belli iPhone modellerini etkilediğini görüyoruz. Zaten geri ödemeler de herkese yapılmayacak.

Belirlenen modellere ve hatta belirlenen iOS sürümünü kullanan kullanıcılara geri ödemeler sunulacak.

MacRumors tarafından verilen bilgiye göre bu cihazlar iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE için iOS 10.2.1 yüklenmiş olan cihazlar olacak.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus için de benzer bir karar var ama burada da iOS 11.2 sürümü yüklü olan cihaz sahipleri için bir ödeme yapılacağından söz ediliyor.

Apple Geri Ödeme

Hemen Heveslenmemek Gerekiyor!

Evet Apple’ın belirlenen cezalar için ödemelere başlaması gündemde ama kullanıcıların hemen heveslenmemesi gerektiğini de belirtelim.

Yukarıda da görebileceğiniz gibi çok sınırlı bir cihaz serisi için geri ödemeler yapılıyor.

Apple Geri Ödeme

Bunun dışında kullanıcıların ödeme alması için 2020 yılında olaylar ortaya çıktıktan sonra geri ödeme talep etmesi gerekiyor. Ayrıca şu an için sadece ABD genelinde karar geçerli. Yani geri ödemeleri şartlara uyan ve zamanında başvuru yapmış olan kullanıcılar alacak.

Sonrasında geri ödeme kapsamı genişler mi bilemiyoruz. Şu an için belirlenen kullanıcılar için 92 dolarlık geri ödemeler başlamış durumda.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler