Cuma, Mart 29, 2024

Apple Mesajlaşma Uygulamalarını Arka Plan Erişimlerini Kısıtlayabilir!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Henüz doğrulanmamış bir bilgi olduğunu baştan belirtelim. Apple iddialara göre  Facebook Messenger ve WhatsApp gibi uygulamaların internet üzerinden sesli arama yapmak için kullandığı izinlerin bir özelliği kısıtlayacak. Şu anda, bu uygulamalardaki arama özelliği kullanımda olmasa bile arka planda çalışabiliyor, uygulamaların çağrıları daha hızlı bağlayabilmelerini sağlarken aynı zamanda veri toplama gibi diğer ilgisiz işleri yapmalarını sağlıyor. Apple bu arka plan erişimini, sadece internet aramaları için kullanılabilecek şekilde kısıtlayacağı konuşulmakta.

Apple’ın WWDC 2019’da sessizce duyurduğu değişiklik, Apple’ın devam eden gizlilik zorunluluğunun bir parçası ve Facebook ile ve para kazanmak için veri toplanmasına dayanan diğer hizmetler ile devam eden mücadelesinde bir başka darbe vurmuş olur. Apple’ın hamlesi Facebook’un mesajlaşma uygulamalarını yeniden tasarlamaya zorlayacağını ve konuyla aşina iki kişinin olduğunu söyledi. İnsanlar, internet arama özelliğini, uygulamanın uçtan uca şifrelemesini uygulamak da dahil olmak üzere çeşitli şekillerde kullanan WhatsApp üzerinde özellikle ağır bir etkisi olabileceği düşünülmekte.

AppleFacebookPrivacy Ringer.0

Facebook sözcüsü, şirketin arama özelliği ile veri toplamadığını söyledi. Sözcü, “Yaklaşan iOS sürümlerinde yapılacak değişiklikler önemsiz değil, ancak Apple ile en iyi nasıl ele alınacağına dair görüşmelerde bulunuyoruz” dedi. “Açık olmak gerekirse – veri toplamak amacıyla değil, birinci sınıf bir özel mesajlaşma deneyimi sunmak için PushKit VoIP API’sini kullanıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Apple, iOS 13’teki yeni mobil işletim sisteminin piyasaya sürülmesinde değişiklik yapıyor. Uygulama geliştiricileri, yeni özelliklere uymak için Nisan 2020’ye kadar sürecek.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler