Cuma, Nisan 26, 2024

Apple, Siri Dinlemeleri İçin Özür Diledi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple‘ın, bir süre önce daha iyi bir analiz yapabilmek için Siri ile kaydedilen komutları anonim bir şekilde editörlere dinlettirdiği ortaya çıkmıştı. Gizlilik sözleşmesinin içerisinde olmasına rağmen Apple, sözleşmede değişiklik yaptı.

Amerikalı şirket yaptığı açıklamada belirli Siri konuşmalarını editörlere ulaştırma politikasının beklenen ideallere ulaşamadığı nedeniyle kullanıcılardan özür diledi. Bunun yanı sıra dinleme politikasıda belli başlı değişiklikler yapacağını belirtti. 

Değişikliklerden ilki varsayılan ayar olarak kullanıcı – Siri görüşmelerinin editör analizlerine kapalı olması. Kullanıcı editörlerin analiz etmeleri için dinlemesinde sorun görmüyorsa, analiz edilmesini aktif edebilecek. Tabii bu görüşmeler anonim olarak yapılacak. Yani kullanıcılar dilerse programdan çıkabilecekler. 

Diğer değişiklik ise kullanıcı ile Siri arasındaki görüşmeyi sadece Apple çalışanları analiz edebilecek. Yani Apple dışındaki üçüncü parti şirketler bu analizleri yapamayacaklar. Şirket kullanıcıların kişisel gizliliğine her zaman önem verdiğini vurguluyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler