Cuma, Mart 29, 2024

Apple TV+ Platformu Duyuruldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yaklaşık 1 aydır merakla beklenen Apple etkinliği sonunda gerçekleşti. Yeni ürünlerden ziyade, yeni servislerini tanıtan Apple’ın en çok konuşulan yeniliği ise Apple TV+ oldu. Netflix’in yeni rakibinin neler sunduğuna ve nasıl bir sistem sahip olduğuna bakalım.

Apple TV+ Neler Sunacak?

Apple TV’nin bir uygulama haline getirildiğini ve bunu yeni bir platform olarak sunulduğunu düşünün. TV+ tam olarak bu. Tabii ki artık içerikler çok daha özel. Yapımcı koltuğunda Apple’ın oturacağı, şu an için içeriklerin tamamının Apple tarafından üretileceği bir TV platformundan söz ediyoruz. Netflix benzeri sistemin çok daha önemli artıları da olacak.

Apple TV+

İlk etapta sistemin iki parça olarak ilerlediğini göreceğiz. Global kanallardan alınan içerikler ve mevcut içerikler Apple TV üzerinden devam edecek. Apple’ın kendi ürettiği içeriklerin ise Apple TV+ platformu üzerinden yayınlandığını göreceğiz. Platforma giriş için tablet, telefon, bilgisayar ve akıllı televizyonlar kullanılabilecek.

İçerikler Neler Olacak?

Tanıtım sırasında Apple TV+ üzerinden yayınlanacak olan içerikler hakkında da bilgiler verildi. Jannifer Aniston, Steven Speilberg, Reese Witherspoon, Steve Carrel, Kumail Naniani gibi dünyaca ünlü birçok ismin yer alacağı platformda; The Morning Show, yeni bir bilim kurgu dizisi, susam sokağını geri döndürecek Sasame Workshop gibi birçok yapımın yer aldığını göreceğiz. İçerikler konusunda yakın bir zaman sonra detaylı paylaşımların yapılmasını bekliyoruz.

Apple TV+

Türkiye’de Kullanılabilecek Mi?

Hemen bu sorunun cevabının da evet olduğunu belirtelim. 100 ülkede kullanılabilir bir şekilde yayınlanacak olan yeni platform, ülkemizde de kullanılabilecek. Şimdilik ülkemizde ne zaman yayınların başlayacağı ve net fiyatın ne olacağı konusunda bilgiler yok. Fakat genel olarak servisin 10 dolarlık bir fiyatı olacağını ekleyelim. Ülkemizde de fiyatların Apple TV platformundan çok farklı olmayacağını düşünüyoruz. 40-50 TL gibi bir fiyat gelmesi olası.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler