Cumartesi, Nisan 27, 2024

Google Asistan, Samsung Akıllı TV’lerden Kaldırılıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung, 1 Mart itibariyle akıllı televizyonlarından Google Asistan kullanımını devre dışı bırakacak. Dev teknoloji şirketi bunu yapmalarının sebebinin Google politikalarının değişmesinden kaynaklı olduğunu belirtiyor.

Bildiğiniz üzere dünya genelinde pek çok şirket, bazen yüzlerce bazen de binlerce çalışanının işine son veriyor. Geçtiğimiz ay Google’ın Google Asistan bölümünden yüzlerce çalışan da işten çıkarıldı. Ne yazık ki bu işten çıkarılmalar ekonomik istikrarsızlıklardan dolayı devam edecek gibi gözüküyor.

Son birkaç ayda Google Asistan’dan pek çok özellik çıkartılmıştı. Şubat ayı içerisinde bu özelliklerden 17’si daha çıkarılacak. Yani anladığımız kadarıyla şirket, bildiğimiz Google Asistan’ı yavaş yavaş sonlandırmak istiyor. Muhtemelen önümüzdeki aylarda Google Asistan yerine Google’ın yapay zeka dil modeli olan Bard eklenecek. Bard, ChatGPT benzeri bir yapay zeka dil modeli ve tahmin edebileceğiniz üzere Google Asistan’dan çok daha üstün bir yapıda.

Google Asistan Desteğinin Kesileceği Tüm Samsung Smart TV Modelleri

  • Tüm 2022 Smart TV modelleri
  • Tüm 2021 Smart TV modelleri
  • 2020 8K ve 4K QLED TV’ler
  • 2020 Crystal UHD TV’ler
  • 2020 Lifestyle TV’ler (Frame, Serif, Terrace ve Sero)

Samsung, Google Asistan yerine Amazon’un Alexa’sı ve kendi geliştirmiş olduğu Bixby adındaki sesli asistanın kullanılabileceğini duyurdu. Listede sizin TV modeliniz de bulunuyorsa, 1 Mart 2024’te yukarıdaki videoda gösterilen adımları uygulayarak bu sesli asistanlardan birini kullanmaya başlayabilirsiniz.

Cihan Seldüz
Cihan Seldüz
Teknoloji ve bilime ilgi duyan, bu konularda bol bol araştırma yapıp kendini geliştirmeye çalışan PC Hocası editörü.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler