Çarşamba, Nisan 24, 2024

Apple Watch, Araba Anahtarı İşlevi Görecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

iOS 13.4‘ün ilk beta sürümünde bulunan kanıtlara göre, iPhone ve Apple Watch sahipleri yakında araba anahtarı olarak kullanabilirler.

resized 073be 91a9ad13applewatchcarkit
Apple Watch, Araba Anahtarı İşlevi Görecek 2

iOS 13.4‘e göre bir CarKey API’sine sahip olacak. Bu özellik, insanların NFC uyumlu otomobillerin kapılarını açmak ve kilitlemek ve bunları başlatmak için iPhone ve Apple Watch‘larını kullanmalarına izin verecek. Bu, cihazların pili bitse ve kullanılabilir bir ağ olmasa bile çalışacak.

Bu özelliğin eşleşme süreci Apple’ın Wallet uygulaması aracılığıyla yapılacak ve daha sonra otomobil üreticisinin uygulaması ile kuruluma devam edecektir. İPhone’u otomobilin NFC okuyucusunun yanına yerleştirdikten sonra, CarKey, Wallet uygulamasında görünecek ve daha sonra anahtar eşleştirilmiş bir Apple Watch‘a eklenebilecek.

CarKey özelliği, aracın sahibinin anahtarı diğer insanlarla paylaşmasını da kolaylaştıracaktır, çünkü Wallet uygulaması aracılığıyla kendi iPhone’ları ve Apple Watch’leri aracılığıyla arabanın anahtarına erişmeleri için davet edilebilir.

Piyasada halihazırda mevcut olan bazı arabalar zaten sahiplerinin telefonundan kilidini açma ve başlatma seçeneği sunduğundan teknoloji yeni değil. Ancak, kurulum süreci kafa karıştırıcı olabilir çünkü araba üreticileri bunları kendileri uygulamak zorunda. Apple’ın CarKey’i ile, aynı anda birkaç otomobil markası ve modeline uygulanabilecek çok sayıda teknoloji hizmeti geliştiren bir şirketin sistemi olacak.

Apple, CarKey‘in uygulanması için bazı otomobil üreticileri ile görüşmelerde bulunuyor gibi görünüyor, ancak iOS 13.4 piyasaya sürülene kadar özelliğin belirli ayrıntıları muhtemelen mevcut olmayacak. Ancak, CarKey‘in iOS 13.4’ün piyasaya sürülmesiyle hemen piyasaya çıkmayabilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler