Cuma, Nisan 19, 2024

Araştırma: On Oyuncudan Biri, 12 ile 24 Saat Arasında Oyun Oynuyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son yıllarda özellikle ülkemizde 1-2 yılda gördüğümüz üzere oyun oynayanların sayısı patlama yaşayarak artış gösterdi. Araştırmayı yapan Antivirüs yazılım kuruluşu ESET bu araştırmayı İngiltere‘de bulunan 500 oyuncu üzerinden yaptı.

Katılımcıların yüzde 83’ünün hemen her gün iki saatten fazla zamanı oyun oynayarak harcadıkları belirtildi. Bu durum ülkemiz de de farklı olacağını düşünmüyorum özellikle Steam kullanımının artması bu konuda örnek olarak gösterilebilir.

Sonuçlar Korkutucu

Ayrıca araştırmaya katılımcıların %10’u günde iki ile beş saat arası zamanı oyuna harcadıklarını aktardı. Yüzde üç kadarı ise on saatten fazla zaman harcıyor. İlginç bir şekilde kendilerini oyuna fazla kaptırıp kaptırmadıkları sorulduğunda ise sadece %14’ü kaptırdıklarını itiraf etmiş durumda.

Ayrıca yapılan araştırmada bir çok oyuncununda oyun esnasında her hangi bir güvenlik yazılımı kullanmadığı da belirlendi. Bu konu ile ilgili olarak online oyunlar vasıtası ile bir çok oyuncunun bilgisayarı tehdit altında olabilir denildi. Ayrıca yapılan araştırmada oyunculara sorulan sorular ile oyuncu davranışları incelendi.

gamer_pc_

Sorulan sorular ;

Bir video oyununu kesintisiz oynadığınız en uzun süre nedir?

  • A- En fazla 2 saat
  • B – 2-5 saat
  • C -5 saatten fazla
  • Günde ortalama ne kadar süreyi oyuna harcıyorsunuz?

    • A- En fazla 2 saat
    • B – 2-5 saat
    • C – 5 saatten fazla
  • Güvenlik yazılımının bilgisayarınızı yavaşlattığını düşünürseniz kapatır mısınız?

    • A – Hayır, oyun için güvenlikten ödün vermem
    • B -Oyuna bağlı
    • C -Kesinlikle, önce oyun, sonra güvenlik


Sonuç:

❱ A’lar çok: Hafif Oyuncu

Bazı oyunları oynamaktan hoşlanıyorsunuz ama bir süre sona sıkılıyorsunuz. Sonuçta gerçek dünya daha heyecanlı.

❱ B’ler çok: Ortalama Oyuncu

Güzel bir oyun seansına hayır demezsiniz fakat ne zaman bırakacağınızı biliyorsunuz.

❱ C’ler çok: Oyunkolik

Oyun ile aranıza asla hiçbir şey giremez. Gerçek dünyada ne olduğu umurunuzda olmadan saatlerce sandalyeye yapışık oyun oynayabilirsiniz.

Gençlere tavsiyem;

Bu rakamlara dayanarak son bahsetmek istediğim konu bilgisayar oyunları ile planlı vakit geçirmenizi tavsiye ederim, çok fazla bilgisayar başında oyun oynamak sizi sanal dünyada iyi bir konuma getirsede gerçek dünyada aynı şekilde karşılığını alamama durumu olabilir. Bu nedenle günün belirli saatlerinde oyun oynamanız hem geleceğiniz hemde sağlığınız açısından daha yararlı olacağını düşünmekteyim

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler