Salı, Nisan 23, 2024

Asus B1501 Pro Gaming İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

İntel’in en güncel LGA 1511 soketine sahip, kod adı Skylake olan 6. nesil Core işlemcilerine destek veren B1501 Pro Gaming ALIRA anakartı, alışıldık donanımlı anakartların aksine çok ufak bir ebatla karşınıza çıkıyor. Mini ITX olarak anılan ve genellikle gömülü sistemlere daha yakın yerlerde kullanılan 17 cm x 17 cm ebatındaki standart baz alınarak geliştirilen bu anakart çok ufak bir alanda Intel’in 3150 yongasını kullanarak en performanslı Skylake işlemcileri bile üzerinde taşıyabiliyor.

 

manuals_AuraLighting

 

Z170‘in aksine çok daha az PCI Express desteği sunan B1501, zaten bu anakartta yeri var olmayan yuvalar için de üst seviye yonga kullanılmadan üretilmiş bir anakart oluyor.İki adet DDR4 yuvasıyla 32 GB’a kadar destek veren bu anakartta dört tane SATA 3.0 yuvası ve ileri seviye bir ekran kartı takabilmenizi sağlayan 16x PCI Express veriyolu mevcut. Bu anakartla birlikte kullanabileceğiniz en güzel ve ebadı ebadına uygun R9 Nano graifk kartı da ufak bir kasa içinde yüksek performanslı bir sistem inşa edebilmenize imkân sağlıyor.

KARTT

Mini ITX olarak anılan ve genellikle gömülü sistemlere daha yakın yerlerde kullanılan 17 cm x 17 cm ebatındaki standart baz alınarak geliştirilen bu anakart çok ufak bir alanda Intel’in 3150 yongasını kullanarak en performanslı Skylake işlemcileri bile üzerinde taşıyabiliyor.

 b150-pro-gaming-aura-board

Type C olmak üzere üç tane USB 3.0 (USB 3.1 Gen 1) , 7+1 ses bağlantısı için analog çıkışlar, oyunculara yönelik performans artışı vadeden Intel gigabit ağ bağlantısı, dijital ses çıkışı, DVI ve HDMI görüntü çıkışları ve bir tane de fare veya klavye için kullanılabilecek PS/2 yuvası mevcut. USB yuvalarını ön panel için anakart üzerindeki çift bağlantı arayüzünü kullanarak artırabiliyorsunuz. Cihazın üzerindeki ses çıkışlarını yöneten yonga da Asus’un SupremeFX sistemi.

7282083_IMG_6704_

Anakartta yalnızca 3 tane fan denetçisi var; zaten bu anakartın gireceği kasaya kaç tane fan sığacağı da merak konusu. O nedenle bu açıdan bir derdiniz olmayacaktır. Anakartın üst tarafında bulunmayan önemli bir yuva da aslında alt kımsını çevirdiğinizde karşınıza çıkıyor. Yüksek hızlı depolama sistemlerini bağlayabileceğiniz M.2 yuvası anakartın alt yüzünde sizi bekliyor. Bu şekilde SATA bağlantıya mahkum kalmadan yüksek hızı alabiliyorsunuz.

 

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler