Perşembe, Mayıs 2, 2024

ASUS ROG Rapture GT-AX11000 Router İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında yeniden birlikteyiz. Bugün, görünümüyle tarantulaları andıran ancak özellikleri ile can yakan ASUS ROG Rapture GT-AX110000 Router incelemesi gerçekleştireceğiz.

ASUS’un yeni Router’ı ROG Rapture GT-AX11000, üstün performansı ile dikkat çekerken, dünyanın ilk 10 Gigabit hız desteği sunan Router’ı olma özelliğini taşıyor.

Tasarım

ASUS ROG Rapture GT-AX11000 Router, tasarımı ile göz dolduran bir yönlendirici. Oldukça şık ve dikkat çekici hazırlanan ürün kutusunu açtığımızda içerisinden Router’a ek; sekiz adet WiFi anteni, güç adaptörü ve kullanım belgeleri çıkıyor.

ASUS ROG RAPTURA GT AX 11000 İncelemesi

Tasarım noktasında Router, ASUS ROG çizgisini en iyi şekilde yansıtmış diyebiliriz. Kuş bakışı kare görünüme sahip olan Router, her kenarı paralel kesen şık detaylara sahip. İnce işçilik ile hazırlanmış ızgaralı üst panel ve ROG gözü ile birlikte kaslı ve asi bir görüntü sunan Router, ROG serisinin hakkını veren bir görüntü sunmakta.

ASUS ROG RAPTURA GT AX 11000 İncelemesi 019

Tasarım rengi olarak siyah renk tercih edilmiş Router, kenar bölgelerinde ve antenlerin üzerinde turuncu şeritler taşımakta. Siyah ile birlikte iyi bir birliktelik sunan turuncu süslemeler, Router’ın dinamizmini artırmış. Üstelik üst bölümde bulunan ROG gözünün RGB aydınlatma desteği sunduğunu belirtelim. 

ASUS ROG RAPTURA GT AX 11000 İncelemesi 024

Modeme yakın plandan baktığımızda ise sol kenarda üç adet düğme görüyoruz. Bu düğmeler WPS, WiFi ve Boost özelliklerini kullanmamıza izin veriyor. Ön kenarda ise modemin bağlantı durumu hakkında bilgi veren ışıkları mevcut. Bu ışıklarla birlikte modemin mevcut durumu hakkında bilgi sahibi olabiliyoruz.

ASUS ROG RAPTURA GT AX 11000 İncelemesi 11

Öte yandan modemin arka kısmı, diğer kenarlara göre daha dikkat çekici. Açma kapatma ve Reset düğmesine ek iki adet USB 3.1 portu, 4 adet RJ45 LAN portu, iki adet WAN portu ve güç girişi bulunuyor.

ASUS ROG RAPTURA GT AX 11000 İncelemesi 012

ASUS ROG Rapture GT-AX11000 Router, tabanında herhangi bir giriş çıkış barındırmıyor. Ancak ince ve sık hazırlanmış alt bölüm, cihazın daha serin kalmasını sağlıyor. Öte yandan modemin her bir kenarında iki adet anten bağlantı yuvası bulunmakta.

ASUS ROG RAPTURA GT AX 11000 İncelemesi 015

Ürünün çalışması için gerekli güç 19V iken toplam ağırlığın 1.7 kilogram olduğunu belirtelim ve teknik özelliklere geçiş yapalım.

ASUS ROG RAPTURA GT AX 11000 İncelemesi 005

ASUS ROG RAPTURA GT AX 11000 İncelemesi 004

ASUS ROG RAPTURA GT AX 11000 İncelemesi 019

ASUS ROG RAPTURA GT AX 11000 İncelemesi 42

ASUS ROG RAPTURA GT AX 11000 İncelemesi 041

ASUS ROG RAPTURA GT AX 11000 İncelemesi 035

Teknik Detaylar

ASUS ROG Rapture GT-AX11000 Router, bir Router’dan daha fazlasını sunabilen, oldukça iddialı ve oldukça güçlü bir cihaz. İçerisinde sayısız özelliği barındıran Router, ev kullanıcılarından ziyade daha büyük işletmelerde, turnuva alanlarında ve çok sayılı kullanıcının bulunduğu ortamlar için ideal.

ASUS ROG RAPTURA GT AX 11000 İncelemesi 038

Teknik kısımda Router, 1.8GHz dört çekirdekli işlemci ile birlikte 1GB RAM’e sahip. Akıllı telefonlarda gördüğümüz donanım özelliklerine yakın bir deneyim sunan Router, tüm gücünü bu ikiliden alıyor. Aynı zamanda Router, 256MB boyutunda dahili hafızaya da sahip.

ASUS ROG RAPTURA GT AX 11000 İncelemesi 040

Router, destek verdiği ağ standartlarında eski ve yeni tüm teknolojileri içerisinde barındırıyor. Kablosuz bağlantıda IEEE 802.11a; b, g, n, ac ve ax desteği sunan Router, IPv4 ve IPv6 teknolojilerini de desteklemekte.

ASUS ROG RAPTURA GT AX 11000 İncelemesi 026

Kablosuz hızlara baktığımızda ise, 2.4GHz frekans hattında ax desteği ile 1148Mbps, 5GHz frekans hattında ise yine ax destekli 4804Mbps hızları görmekteyiz. Elbette bu hızlara erişebilmek için, internet hattının da bu seviyede hızlar sunuyor olması gerekiyor. 

ASUS ROG RAPTURA GT AX 11000 İncelemesi 014

Anten bazında da 8 adet anten olduğunu söylemiştik. Bu antenler, 2.4GHz frekansı ile birlikte 5GHz-1 ve 5GHz-2 frekans hatlarında çalışabiliyor. Ancak bazı frekans tercihlerinde uyumluluk, bölgesel olarak desteklenmeyebilir

ASUS ROG RAPTURA GT AX 11000 İncelemesi 022

Genel olarak teknik özellikler bu şekilde ancak Router’ı diğer ürünlerden farklı kılan birçok özellik de mevcut. Bunlardan en dikkat çekicisi hiç şüphesiz oyunlara doğrudan etki eden Game Radar özelliği.

Router’ın arayüzüne giriş yaptığınızda karşınıza çıkan bu sekme, desteklenen oyunlar için ping düşürme özelliğini sizlere sunuyor. Bu özellik daha önce herhangi bir modem ya da Router’da karşımıza çıkmış değil.

ASUS ROG RAPTURA GT AX 11000 İncelemesi 035

Özellik, oyun esnasında size en uygun ping değerini sunan sunucu ile iletişim kuruyor ve oyun deneyiminizi bölmeden yüksek performanslı bir oyun deneyimi sağlıyor. Özellik; DOTA, LoL, World of Warcraft, Call of Duty ve FIFA gibi oyunlarda destek sunuyor ancak CS: GO, PUBG ve Apex Legends gibi oyunları da kendiniz ekleyip kullanabiliyorsunuz.

ASUS ROG RAPTURA GT AX 11000 İncelemesi 023

Bir diğer oyun desteği, Game Boost özelliği. Bu özellik, Router’a bağlı birçok kişi arasında düzenli bir trafik akışı hazırlıyor. Router’a bağlı bir kişi oyun oynuyor ve diğer bağlı cihazlar farklı aktiviteler gerçekleştiriyorsa Router, otomatik olarak oyun kullanıcısının bağlantı genişliğini arttırıp diğerlerininkini azaltıyor ve oyun performasını en iyi seviyeye taşıyor.

ASUS ROG RAPTURA GT AX 11000 İncelemesi 29

ASUS ROG Rapture GT-AC11000 Router, oyun tabanlı bir yönlendirici olsa da, arayüz ve diğer bağlantı özellikleri noktasında da oldukça zengin bir içeriğe sahip. Tüm bu özellikleri yönetebildiğimiz arayüz ise oldukça iyi şekilde hazırlanmış.

Arayüz içerisinde dikkat çeken özelliklerin başında VPN desteği geliyor. Dilerseniz kendi VPN ağınızı kurabilir ve kurduğunuz VPN ağına dilediğiniz kullanıcıları bağlayabilirsiniz. Yani Router, VPN’li ve VPN’siz olarak eş zamanlı erişim desteği sunmakta.

ASUS ROG RAPTURA GT AX 11000 İncelemesi 026

Güvenlik bazında da DDOS koruma teknolojisi ile olası atak ve saldırılara karşı etkin bir koruma sunan ROG Rapture, bu noktada Ebeveyn kontrolü; Ağ servis filtresi, URL ve port filtrelemesi gibi diğer güvenlik önlemlerine olanak tanıyor.

Bu önlemler, kullanıcıya özel site engelleme, bağlı cihazlar için virüs taraması gibi birçok özelliği de aynı şekilde içerisinde barındırmakta. Böylelikle kurduğunuz ve bağlı olduğunuz ağda bulunan güvenlik en üst düzeye yükseltilmiş oluyor.

ASUS ROG RAPTURA GT AX 11000 İncelemesi 016

Son olarak ROG Rapture, yurt dışı kullanıcılar için oldukça kullanışlı olan bir başka özelliği daha destekliyor, Amazon Alexa desteği.

Bildiğiniz gibi Amazon’un popüler ve çok satan sanal asistanı Alexa, yurt dışında sıklıkla tercih edilen bir hizmet. Birçok işi sesli komutlarla yönetebilmemize olanak tanıyan bu sistem, farklı birçok cihaz için de çalışır durumda. ASUS ROG Rapture da bu cihazlardan biri.

ASUS ROG RAPTURA GT AX 11000 İncelemesi 007

Sesli komut yardımı ile profil ayarları, özel ayarlar gibi birçok desteğe imkan tanıyan Alexa, ne yazık ki ülkemizde kullanılmadığı için ROG Rapture ile de çalışmıyor. Ancak yurt dışında bu ürünü kullanacaksanız, Alexa desteğinden yararlanabilirsiniz.

Hocanın Yorumu

Sayısız özellik, yeni teknolojiler ve yüksek bağlantı hızları ile ASUS ROG Rapture GT-AX11000, kendi sınıfının ve segmentinin en iyi Router’ı konumunda. Ev kullanıcılarından ziyade büyük mekanlar, turnuvalar ve çok sayıda cihazın bulunduğu işletmelere özel Router, her alanda farkını koyuyor.

ASUS ROG RAPTURA GT AX 11000 İncelemesi 002

Gerek güçlü ROG tasarımı, gerekse destek sunduğu teknolojiler ve arayüz ile ASUS ROG Rapture GT-AX11000, sınıfının en tercih edilebilir Router’ı durumunda. Bizler de dünyanın en hızlı Router’ına, tasarm ve performans ödülünü vermekten memnuniyet duyuyoruz.

ustun performans tasarim odulu pch

Evet değerli hocalar, bugün sizlere ASUS ROG Rapture GT-AX11000 Router incelemesini sunduk. Ürünün video incelemesine ve detaylarına aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.

 Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

ASUS ROG Rapture GT-AX11000 Router İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler