Cumartesi, Nisan 20, 2024

ASUS TUF FX504G Laptop İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Yeni bir inceleme ile tekrar birlikteyiz. Bugün hocanın masasında, orta segmentte karşımıza çıkan ve uzun süreli dayanıklılık sunan ASUS TUF FX504G Gaming Laptop incelemesi gerçekleştireceğiz.

ASUS’un masaüstü donanımlarında karşımıza sıklıkla çıkan TUF serisi, yüksek dayanıklılık prensibi ile birlikte ilk kez dizüstü tarafında bizlere sunuluyor. Rakiplerine kıyasla dikkat çeken özellikler sunan ASUS TUF FX504G’yi sizler için inceliyoruz.

Tasarım

Uzun yıllardır ASUS, gerek PC donanımları gerek dizüstü bilgisayarlar olsun tasarım kanadında kendi çizgisini oluşturmuş durumda. Aynı tasarım dili, TUF FX504G’de de karşımıza çıkıyor. Mat siyah yüzey ve kaplamaları, kırmızı fırça süsleri ile destekleyen ASUS, performansın kırmızı rengini laptopda çok çekici bir şekilde kullanmış.

ASUS TUF FX504G İncelemesi 009

Ekran kapağının arkasında; kapak çerçevelerinde, klavye ve mouse pad üzerinde konumlandırılan bu fırça darbeleri oldukça estetik duruyor. Üstelik ekran kapağı ve klavyede, kırmızı LED aydınlatmaları görebiliyoruz. Bu aydınlatmalar da, tasarıma aynı doğrultuda bir dinamizm eklemiş.

ASUS TUF FX504G İncelemesi 007

ASUS TUF FX504G’nin genel hatlarına baktığımızda sol bölümde bazı giriş çıkışların konumlandırıldığını görmekteyiz. Sırasıyla şarj girişi; Ethernet portu, HDMI çıkışı, bir adet USB 2.0, iki adet USB 3.0 ve mikrofonlu kulaklık jackı bulunuyor. Laptopın sağ kısmında ise yalnızca bir kart okuyucusu bulunuyor. Esasen eksik gördüğümüz bu bölümün de USB yuvaları ile doldurulmasını beklerdik.

ASUS TUF FX504G İncelemesi 005

Laptopın alt kısmında çeşitli havalandırma delikleri mevcut. Fanların ise arka kısımda konumlandırıldığını görmekteyiz. ASUS TUF FX540G, bu noktada oldukça güçlü zira bu seviye laptoplarda görmediğimiz çift fanlı yapıya sahip. Üstelik fanların kendi içerisinde oldukça gelişmiş teknolojileri bulunuyor.

ASUS, TUF serisinin ilk laptopında, Anti-Dust Cooling soğutma teknolojisini kullanıyor. Çift fanlı bir soğutma çözümü olan bu sistem, özel iç fan tasarımı sayesinde tüm tozu özel kanalından dışarıya atabiliyor. Hypercooling desteği ile birlikte çeşitli kullanım senaryoları için özelleştirilebilen fanlar, tercih edilen hızlarda kullanılabiliyor. Bu noktada fanlar eğer tüm güç çalıştırılırsa 80 dB ses seviyesinin üzerine çıkabiliyor. Bu noktada ses her ne kadar olumsuzluk yaratsa da, sunduğu soğutma gücü ile kabul edilebilir görünüyor.

ASUS TUF FX504G İncelemesi

Öte yandan arka kısımdaki ızgaralar yardımı ile havayı dışarı atan fanlar, bulundukları konum itibari ile de klavyenin soğuk kalmasına da olanak tanıyor. Klavye noktasında da TUF imzasını gördüğümüz laptop, 20 milyonluk tık ömrü ile masaüstü klavyelere meydan okuyor. Üstelik tuş hassasiyetini ölçümleyip erken kayıt uygulayan Overstroke teknoloji ile daha isabetli bir klavye deneyimi sunuluyor.

ASUS TUF FX504G İncelemesi 008

ASUS TUF FX504G İncelemesi 003

ASUS TUF FX504G İncelemesi 006

Teknik Detaylar

ASUS TUF FX504G laptop, yüksek dayanıklı parçalarını yine yüksek performans sunabilecek donanımlar ile bütünleştiriyor. Her ne kadar TUF FX504G orta segmentte yer alsa da, farklı donanımlara sahip çeşitli versiyonlara da sahip.

Laptopın ekranı ile başlayacak olursak, 15.6″ boyutunda oldukça güçlü bir panel ile karşılaşıyoruz. 1080p Full HD bir çözünürlük sunan ekran, 120Hz oranında tazeleme ve 3 MS oranında tepkime süresi ile dikkat çekiyor. Kullanılan panel türünün ise TN panel olduğunu görmekteyiz. TN panellerin sunabildiği düşük tepkime oranları sayesinde özellikle oyuncular tarafından tercih edilmesi, ASUS tarafında da atlanmamış.

ASUS TUF FX504G İncelemesi 015

ASUS TUF FX504G, Intel HM370 tabanlı bir sisteme sahip. Intel’in sekizinci nesil i7 8750H işlemcisini barındıran laptop, 6 çekirdekli ve 12 izlekli yapı ile geliyor. 2.20GHz taban ve 4.10 GHz turbo frekans hızında çalışan bu güçlü işlemci 9MB boyutunda akıllı ön belleğe sahip. 

Bellek tarafında 12GB boyutunda ve 2666MHz hızında çalışan DDR4 bellekler görmekteyiz. Bellek noktasında esasen 16GB’lık bir modül görmek daha avantajlı olabilirdi diye düşünmeden edemiyoruz ancak laptop, 32 GB boyutuna kadar yükseltme imkanı sağlıyor. 

ASUS TUF FX504G İncelemesi 011

ASUS TUF FX540G’nin ekran kartına baktığımızda ise hepimizin yakından tanıdığı NVIDIA GTX 1050 modeli bulunuyor. 4GB GDDR5 bellekli versiyon ile gelen ekran kartı, gerek günlük ve iş kullanımında gerekse de oyun alanında yeterli gücü ve performansı sunabiliyor. Özellikle Full HD oyunlarda orta ayarlarda 60 FPS üzerini rahatlıkla yakalayabiliyorsunuz.

Öte yandan depolama kısmında ASUS, kullanıcıları düşünerek hem SSD hem de HDD birlikteliğini sunmuş. 1TB boyutunda harddiske sahip laptop, 256GB boyutunda SSD ile geliyor. SSD içerisinde kurulu olarak gelen Windows 10 Home ile sisteminiz çok daha hızlı çalışırken, sık kullandığınız uygulama ve oyunlar için de yeterli alan sağlanıyor.

ASUS TUF FX504G İncelemesi 014

Laptopın dikkat çeken bir diğer önemli detayı sunduğu 7.1 ses deneyimi. Üzerinde bulunan kulaklık jackı ile DTS Headphone X deneyimini güçlü bir şekilde aktarabilen laptop, içerdiği oyun, film ve müzik profilleri sayesinde çok daha başarılı ses deneyimi sağlayabiliyor. Özellikle oyuncular için önem arz eden ses performansı, TUF laptopda güçlü bir şekilde çözüme ulaştırılmış.

ASUS TUF FX504G laptopın diğer teknik detaylarında 802.11 AC destekli WiFi, Bluetooth 4.0, ortalama 6 saat güç sunan batarya, HD Web Cam ve gürültü önleyici mikrofon sistemi bulunuyor. 

ASUS TUF FX504G İncelemesi 012

ASUS TUF FX504G İncelemesi 004

Hocanın Yorumu

ASUS, daha önce masaüstü donanımlarında TUF serisini kullanıcılara sunmuş ve oldukça sevilmişti. Yüksek dayanıklı parçalar, geliştirilmiş teknolojiler ve aynı oranda yüksek performanslı donanım seçimleri ile gelen TUF serisinde böyle bir laptop görmek de gerçekten heyecan verici.

Her ne kadar bazı noktalarda eksiklik hissettirse de,serinin ilk laptopı olması ve dizüstü bilgisayarlarda karşılaştığımız birçok probleme çözüm odaklı geliştirilmesi, laptopın tercih edilebilirliğini arttırıyor. Bu noktada oldukça memnun kaldığımız ASUS TUF FX540G, orta ve ortanın bir tık altı segmentteki kulllanıcılar için uzun soluklu bir tercih olabilir.

editör 2

Evet değerli hocalar, bir incelemenin daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bugün sizlere ASUS TUF FX540G Gaming Laptop incelemesini sunduk. Laptopın FPS testlerini içeren video incelemesine aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın!

ASUS TUF FX504G Gaming Laptop İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler