Cuma, Nisan 19, 2024

SteelSeries Rival 710 Mouse İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bu kez, SteelSeries Rival 710 mouse incelemesi gerçekleştiriyoruz.

SteelSeries’in üst düzey oyunculara yönelik hazırladığı bu el canavarı; dijital ekranı, değiştirilebilir sensör ve titreşim desteği ile ön plana çıkıyor. Gelin Rival 710’a yakından bakalım.

Tasarım

SteelSeries Rival 710, alıştığımız kutu tasarımını sürdürürken aynı zamanda zengin sayılabilecek kutu içeriğini de bu modelde eksik bırakmamış. Kutuyu açtığımızda Rival 710 ile birlikte biri kısa biri kısa biri uzun olmak üzere iki adet bağlantı kablosu ve kullanım belgeleri ile karşılaşıyoruz.

steelseries rival 710 mouse incelemesi 13

Rival 710, dahili kablo ile gelmediği için kabloları takıp çıkartma imkanınız bulunuyor. Bu yüzden kutuya hem dizüstü hem masaüstü kullanımlara uygun olarak hazırlanan bu kablolar yerleştirilmiş. Kablolardan kısa olanı 1 metre boyunda plastik kaplı iken uzun kablo, 2 metre boyunda örgülü yapıda geliyor. Her iki kablonun da altın uçlu olduğunu belirtelim.

steelseries rival 710 mouse incelemesi 9

SteelSeries Rival 710’u tasarımsal olarak incelediğimizde oldukça şık ve dikkat çeken bir tasarım ile karşılaşıyoruz. Arka kısımda yumuşak, siyah renkli mat bir yüzey bulunurken, tuş bölümünde daha sert ve biraz parlak plastik kullanılmış. Ayrıca SteelSeries, arka kısmın değişimine imkan tanıyor. Mouseun her iki yanına baktığımızda ise tırtıklı kauçuk tabanlar görüyoruz.

steelseries rival 710 mouse incelemesi 14

Rival 600 serisinde gördüğümüz ve yapıştırıcılar ile tutturulmuş olan kenarların bu kez kullanılmamış olması esasen isabetli olmuş. Zira yapıştırıcılı kenarlar, kullanıma ve sıcağa bağlı olarak yapıştırıcı maddesini salıyor ve kullanım anında elinizde istemeyeceğiniz bir yapış hissi oluşuyordu. Bu kez SteelSeries, yapıştırıcı değil doğrudan tümleşik bir yapı sunmuş. Bu da kullanıcı tarafında artı bir durum.

steelseries rival 710 mouse incelemesi 7

Kenarlara değinmişken, mouse üzerinde dikkat çeken bir diğer noktanın da OLED ekran olduğunu belirtelim. Mouseun sol kenarının ucunda bulunan bu ekran; oyun içi bilgileri, belirlediğiniz çeşitli yazı ve giflerin oynatılmasını ve diğer mouse bilgilerinin gösterimini sağlıyor. Şimdilik detaylarını teknik bilgiler kısmına saklayalım ve tasarıma devam edelim.

steelseries rival 710 mouse incelemesi 2

Rival 710, gerek kullanım gerek kavrama noktasında oldukça ideal ve yormayan bir deneyim sunuyor. 135 gramlık ağırlığı ile oldukça ağır bir yapıya sahip olan mouse, tüm tutuş stillerine olanak tanıyor. Mousea yukarıdan baktığımızda, sağa doğru hafif bir eğim görebiliyoruz. Bu açıdan mouseun sağ elli kullanıcılar için tasarlanmış olduğunu belirtelim.

steelseries rival 300s mouse incelemesi 6

Üzerinde 7 adet tuş barındıran Rival 710, üçü sol kenarda, kalanları mouse üzerinde olmak üzere tasarlanmış. SteelSeries Engine yazılımı ile tüm tuşlara çeşitli makro atamaları gerçekleştirebilir ve dilediğiniz oyunda kullanabilirsiniz. Aynı zamanda yazılım, RGB ve diğer geliştirmeler için de destek sunuyor.

steelseries rival 710 mouse incelemesi 4

SteelSeries Rival 710, tasarım kanadında RGB aydınlatmaları da es geçmemiş. Her ne kadar daha fazla aydınlatma alanı bekliyor olsak da, mouse tekerleği ve arka kısımda bulunan SteelSeries logosundaki aydınlatmalar kısmen yeterli işlev sunuyor. Kullanım anında kapanan bölgeler dolayısıyla herhangi bir aydınlatma sunmuyor olsa da, kullanım haricinde estetik ve hoş bir görüntü elde edebiliyorsunuz.

steelseries rival 710 mouse incelemesi 5

Daha önce Rival 300S ile incelemesini gerçekleştirdiğimiz ve hoşumuza giden plaka detayı aynı şekilde Rival 710’da da bulunuyor. Buna göre SteelSeries’in kendi sitesinden edineceğiniz bilgi dosyası ile kendi plakanızı hazırlayıp 3D yazıcılarda bastırabilir ve mouseunuzda kullanabilirsiniz. Şimdi gelin mouseun asıl önemli bilgilerine, teknik kısma geçelim.

Teknik Detaylar

SteelSeries Rival 710, esasen şimdiye kadar incelediğimiz en iyi CS: GO mouseu olabilir. Zira içerdiği donanımlar ve sahip olduğu çeşitli teknolojiler, mouseu diğer mouselardan bir adım öne çıkarıyor.

steelseries rival 710 mouse incelemesi 11

Rival 710, içerisinde SteelSeries’in TrueMove 3 optik sensörünü barındırıyor. Sensör, SteelSeries’in şimdiye kadar geliştirdiği en iyi sensör olarak ön plana çıkıyor. 12000 CPI, 350 IPS tarama ve 1 MS tepkime sensörün teknik özelliklerinden. Ancak sensör, fiziksel hareket ile birlikte mouse hareketini ölçümleyerek sapmaları en aza indiren bir teknolojiye sahip. Özellikle rakipleri ile kıyaslandığında ciddi bir fark görebiliyoruz.

steelseries rival 710 mouse incelemesi 16

 

Öte yandan SteelSeries, bu mouseu QcK isimli padi ile kullanmanız durumunda IPS seviyesinin 350’yi aştığını söylüyor. Fakat en önemlisi yine bu değil. Rival 710, daha önce görmediğimiz sensör değişimine imkan veren bir yapı ile sunuluyor. Üstelik bunun için yapmanız gereken sadece tabanda bulunan dört vidayı sökmek. Değiştirilebilir sensör modelinin ise Pixart 9800 Laser olduğunu belirtelim.

steelseries rival 710 mouse incelemesi 15

Tasarım kısmında Rival 710’un bir OLED ekrana sahip olduğunu belirtmiştik. Daha önce SteelSeries Arctis Pro modelinde gördüğümüz bu ekran, çeşitli oyunlarda bilgiler sunan ve oyun içi etkileşimi arttıran güzel bir detay. Özellikle CS: GO etkileşiminin yüksek olduğu bu ekranda, attığınız mermiden aldığınız silaha, vurduğunuz oyuncudan ölüm sonrası mesaja kadar birçok bilgiyi ekranda görüntüleyebiliyorsunuz.

steelseries rival 710 mouse incelemesi 8

Tabii bu tür dikkat gerektiren oyunlarda bu ekranı kullanabilmek ne kadar elverişli olur orası kullanıcıya kalmış ancak güzel bir detay olduğunu söyleyebiliriz. Henüz, CS: GO, Dota 2, Minecraft ve UTOPIA 9 oyunlarında aktif çalışan bu ekran, umarız birçok oyun için kullanılabilir olur. Ekran, aynı zamanda belirlediğiniz yazı, görsel ve gifleri de oynatmaya imkan tanıyor. Üstelik SteelSeries bunun için birçok gifi sitesinde paylaşıyor.

steelseries rival 710 mouse incelemesi

SteelSeries Rival 710’un özellikleri bunlarla sınırlı değil. Bizi ekrandan ziyade daha çok cezbeden asıl olayın titreşim olduğunu belirtelim. İçerisinde dahili bir titreşim motoru barındıran Rival 710, oyunda belirlediğiniz çeşitli durumlara göre sizlere titreşimli geri bildirimler sunuyor. Örneğin CS:GO’da bomba düşürdünüz ya da birini vurdunuz. İşte bu ve bunun gibi oyun esnasında yaşadığınız etkileşimlerde mouse, sizlere titreşim ile bilgi veriyor. Bu özelliği de çok sevdiğimizi belirtelim.

Tüm bu OLED ekran, oyun içi titreşimli bildirimler, CPI ve diğer tüm özelleştirmeler, SteelSeries’in Engine yazılımı ile ayarlanabiliyor. Son olarak mouseun, 60 milyon tık ömrüne sahip olduğunu belirtelim ve son sözleri söyleyelim.

steelseries rival 710 mouse incelemesi 12

steelseries rival 710 mouse incelemesi 3

Hocanın Yorumu

SteelSeries, özellikle Arctic ve Rival serisi ile piyasada ciddi bir noktaya ulaştı. Sunduğu güçlü donanımlar ve her yeni üründe bir öncekinin hatalarının giderilmesi elbette kullanıcı bazında da olumlu dönüşlere sebebiyet veriyor. Rival 710’a detaylıca baktığımızda ise son derece güçlü bir mouse görüyoruz.

editör seçimi tavsiyesi yılın iyisi dikkate değer

Sahip olduğu TrueMove 3 sensör, titreşimli bildirimler ve özelleştirme imkanları, uzun yıllar kullanılabilecek bir mouse için gereken tüm şartları oluşturuyor. FPS türü oyunlar için biçilmiş kaftan olduğunu düşündüğümüz Rival 710, aldığı mouseu uzun yıllar kullanmak isteyen oyuncular için tavsiye edebileceğimiz nadir mouselardan.

SteelSeries Rival 710 incelememizi burada bitirirken, incelemenin videolu haline aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilir, yorum ve görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

SteelSeries Rival 710 İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler