Cuma, Nisan 26, 2024

SteelSeries Rival 300S Mouse İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Yeni bir inceleme ile yeniden birlikteyiz. Bugün hocanın masasında SteelSeries Rival 300S mouse incelemesi gerçekleştireceğiz. 

SteelSeries’in yeni mouseu Rival 300S nihayet ofisimize ulaştı ve Türkiye’de bir ilk olarak incelemesini sizlerle paylaşıyoruz. Özellikle FPS oyuncularının gözdesi Rival serisinin bu modelinde neler değişmiş gelin yakından bakalım.

Sade, güçlü.

SteelSeries Rival 300S’in kutusunu açtığımızda oldukça sade bir içerik ile karşılaşıyoruz. İçerisinde mouse ve kullanım belgeleri harici farklı bir şey olmayan kutu, alıştığımız SteelSeries düzeninde geliyor. 

steelseries rival 300s mouse incelemesi 7

Tasarıma baktığımız zaman Rival 300S, daha üst model olan Rival 710’un kalıbını taşıyor. Sadece birkaç tasarım çizgisi, Rival 300S için yeniden düzenlenmiş. Bu açıdan mouseun oldukça sade bir şıklığa sahip olduğunu görebiliyoruz. Rival 300S, sağ elli kullanıcılar için tasarlanmış bir mouse. Zaten mousea yukarıdan bakıldığında, sağa doğru hafif bir eğim aldığı görülebiliyor.

steelseries rival 300s mouse incelemesi 9

Malzeme olarak mat siyah renginde, yumuşak bir kaplama ile gelen SteelSeries Rival 300S, özellikle çok hoş bir dokunma hissi yaratıyor. Ancak terleme ya da yağlanma durumunda mouse üzerinde bu izleri görebilmek de mümkün. Öte yandan sol kenarda, kavramayı kolaylaştıran tırtıklı kauçuk yapının da kullanıldığını görebiliyoruz.

steelseries rival 300s mouse incelemesi 3

SteelSeries Rival 300S, RGB aydınlatma desteğine de sahip. Arka kısımda SteelSeries logosu ve mouse tekerleğini kapsayan aydınlatma alanları, her ne kadar kullanım esnasında görünmüyor olsa da, kullanım harici durumlarda estetik bir görünüm sunuyor. Yine de mouse etrafında bu aydınlatma alanlarının kullanılmasını beklerdik. 

steelseries rival 300s mouse incelemesi

Kullanım bazında ele avuca tam uyum sağlayan Rival 300S, sahip olduğu 98 gram ağırlık ile birlikte rahat bir kullanım deneyimi sunuyor. Mouseun tasarımı aynı zamanda pençe ve avuç içi tutuşlara da imkan tanıyor.

steelseries rival 300s mouse incelemesi 6

SteelSeries’in sunduğu hoş bir detaydan daha bahsetmek istiyoruz, zira kişiselleştirme sevenler için güzel bir detay. Rival 300S’in hemen arka kısmında kauçuk bir isim plakası bulunuyor. Bu plaka ayrılabilir durumda ve dilerseniz 3D yazıcı kullanarak kendi isminizin olduğu ya da farklı bir tasarımı içeren plaka basarak burada kullanabiliyorsunuz. Bunun için SteelSeries, gerekli ölçü ve bilgileri içeren bilgi dosyasını kendi Web sitesi üzerinde paylaşıyor. 

steelseries rival 300s mouse incelemesi 5

SteelSeries, Rival 300S mouseu üzerinde 6 adet farklı tuş konumlandırmış. Bu tuşların iki tanesi mouseun sol kenarında yer alırken, kalan 4 tuş, mouse üzerinde bulunuyor. Tüm bu tuşlar, SteelSeries’in kendi yazılımı olan SteelSeries Engine ile dilendiği şekilde programlanabiliyor. Yazılım, aynı zamanda RGB özelleştirmelerine ve DPI, hassaslık gibi çeşitli donanım özelliklerine müdahalelere de olanak tanıyor.

steelseries rival 300s mouse incelemesi 8

Rival 300S’in içerdiği teknik detaylara bakacak olursak, TrueMove1 optik sensör ile karşılaşıyoruz. TrueMove, piyasada bulunan en güçlü sensörlerden bir tanesi. Her zeminde doğru çalışabilme, hassas tarama yapabilme ve uzun ömürlülük, sensörün dikkat çekici özelliklerinden birkaçı. Ancak yine de daha gelişmiş versiyon olan TrueMove 3 sensörünün de bu mouseda kullanılmasını isterdik. 

TrueMove 1 sensörüne sahip Rival 300S, 200 ile 7200 arası kullanılabilen CPI değerine sahip. Değeri, dilerseniz yazılım üzerinden dilerseniz mouse üzerinde bulunan tuştan değiştirebiliyorsunuz. Öte yandan tarama alanında 240 IPS değeri sunan Rival 300S, tepkime bazında da 1 MS hızına sahip. Yani güncel çözünürlüklerde ve hemen hemen her zeminde mousedan rahatlıkla faydalanabiliyorsunuz.

steelseries rival 300s mouse incelemesi 2

Kullanılabilirlik bazında Rival 300S, 20 milyon tık ömrü sunarak, standart bir oyuncu için 4 ile 5 yıl arası bir mouse kullanımı vaat ediyor. Tabii kullanım sıklığınıza ve tarzınıza göre bu süre ve değerin kısalması da muhtemel. Ancak ortalama süreler, gayet yeterli gördüğümüz bu civarlarda. Son olarak mouse, 1.8 metre uzunluğunda örgülü olmayan USB 2.0 kablo ile geliyor. 

steelseries rival 300s mouse incelemesi 11

steelseries rival 300s mouse incelemesi 12

steelseries rival 300s mouse incelemesi 10

steelseries rival 300s mouse incelemesi 4

Hocanın Yorumu

SteelSeries Rival 300S, gerek tasarımı gerekse sunduğu performans ve teknik özellikler bakımından girişorta segmentte kendine yer bulan bir mouse durumda. Yurt dışında 45 dolarlık fiyat etiketi ile satılan Rival 300S, çok yakın zamanda ülkemizde de satışa sunulacak. Yaklaşık 350 lira civarlarında olacağını düşündüğümüz mouse ülkemizdeki mevcut kur durumu göz önüne alındığında biraz tuzlu görünebilir.

editor tavsiyesi secimi ve onayli

Yine de özellikle FPS türünde oyunlar oynuyorsanız ve aldığınız mouseu bir kere alıp uzun yıllar kullanmak istiyorsanız, şıklığını ve performansını beğendiğimiz SteelSeries Rival 300S’i sizlere tavsiye ederiz.

Evet değerli hocalar, bir incelemenin daha sonuna geldik. Bugün sizlere SteelSeries Rival 300S mouse incelemesi gerçekleştirdik. Ürünün video incelemesine aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilir, yorum ve görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

SteelSeries Rival 300S Mouse İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler