Salı, Nisan 23, 2024

ASUS ROG Zephyrus S GX701 Satışa Sunuldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz aylarda CES 2019 etkinliği içerisinde tanıtılan ve dünyanın en ince 17″ inç laptopu olan ASUS ROG Zephyrus S GX701 satışa sunuldu.

ASUS’un oyuncu serisi ROG adı altında tanıtılan yeni laptop, incecik yapısına ek üstün özellikleri ile dikkat çekiyor. Gelin, laptopa yakından bakalım.

İncecik Sıra Dışı Tasarım

Yeni ASUS ROG Zephyrus S GX701, şimdiye kadar gördüğümüz tüm ince laptoplara nazaran çok daha ince bir yapıya sahip. Kompakt bir tasarıma sahip olan laptop aynı zamanda ASUS ROG tasarım dilini de güçlü şekilde ifade ediyor.

ASUS ROG Zephyrus S GX701 Laptop 0

Ekranın arkasında, bakıldığında çelik havası veren bir tasarım detayı ile aydınlatma desteğine sahip olan ROG gözünü görmekteyiz. Laptopun tüm çevresi ise, altın bir şerit ile çevrelenmiş durumda.

ASUS ROG Zephyrus S GX701 Laptop 11

İncecik çerçevelere sahip 17″ boyutundaki ekranı ile kendini gösteren ASUS ROG Zephyrus, ekran gövde oranında %81 seviyesinde bir performans gösteriyor. Bu incelik ve küçüklük, geleneksel 17″ inç laptoplarla kıyaslandığında ciddi bir fark oluşturuyor.

Laptopun ölçülerine baktığımızda 18.7mm oranında bir toplam kalınlık görüyoruz. Diğer standart modellerden 11mm daha ince olan bu laptop, 399mm en ve 272mm boy ile yine diğer modellere göre sırasıyla 25mm, 60mm ölçülerinde daha az yer kaplıyor.

ASUS ROG Zephyrus S GX701 Laptop 1

Tasarım noktasında en dikkat çeken şeyin, alışılmışın dışında hazırlanan klavye düzeni olduğunu görüyoruz. Klavye, geleneksel laptoplar daki gibi ekrana yakın değil, kullanıcıya yakın olarak hazırlanmış. Üst kısım her ne kadar ASUS ROG gözü ile süslense de kalan boşluk, esasında soğutma tarafında ciddi bir görev üstleniyor.

Klavyenin üzerinde bulunan boşluk, küçük havalandırma deliklerine sahip geniş bir alandan oluşuyor. Bu alanın hemen altında, 83 kanatlı 2 adet soğutma fanı mevcut. Fanlar, yanlarda ve arka kısımdaki havalandırma kanallarına ek üst ızgaradan da hava desteği alarak soğutma noktasında etkili bir çözüm sunuyor.

ASUS ROG Zephyrus S GX701 Laptop 3

Soğutma noktasında ayrıca ekran kapağının da önemi büyük. Ekran kapağını kaldırdığınızda, soğutma bloğunun altındaki panel aşağı açılarak, hava giriş ve çıkışlarını %32 oranında arttırıyor. Bu sayede hava sürkülasyonu en iyi şekilde sağlanıyor. Ayrıca ASUS, fanlara tozu dışarı atma yeteneği de kazandırmış.

Öte tarafta LED ekranlı touch pad, klavyenin sağ tarafında konumlandırmış. Masaüstü kullanımlarında elde ettiğimiz deneyimin hedeflendiği bu tasarım, kullanım noktasında verimli olurken, işlevsellik noktasında da iyi şekilde değerlendirilmiş. Bu noktada dilerseniz bu touch padi, nümerik rakamların olduğu sanal tuşlara çevirebiliyorsunuz.

ASUS ROG Zephyrus S GX701 Laptop 5

ASUS ROG Zephyrus S GX701’in giriş çıkışlarına baktığımızda ise sol kenarda güç girişi, HDMI çıkışı, USB 3.1, Type-C portu ve mikrofonlu kulaklık jackı görüyoruz. Sağ kısımda ise iki adet USB 3.1 yuvası ile bir başka Type-C yuvası görmekteyiz. 

ASUS ROG Zephyrus S GX701 Laptop 3

DisplayPort çıkışı konumlandırılmayan laptop, bu çıkışı dönüştürücü yardımı ile Type-C üzerinde sunabilir. Öte yandan klavyenin hemen sol üst kısmında da ses arttırma ve azaltma görevini gören bir tekerlek mevcut.

Güçlü Donanım, Üstün Performans

ASUS ROG Zepgyrus S GX701, ince yapılı olmasına rağmen son derece güçlü bir dizüstü bilgisayar konumunda. 

Laptopun 17″ inç boyutunda ekrana sahip olduğunu aktarmıştık. Boyut haricinde ekran, içerdiği teknolojiler ile seyir zevkini yükselten bir deneyim sunuyor. 1080p çözünürlüğe sahip IPS panel tercih edilen ekran, 144Hz yenileme oranına ek 3MS tepkime süresi sunuyor.

ASUS ROG Zephyrus S GX701 Laptop 9

Ekran, aynı zamanda 8 Bit renk düzeninden 10-Bit renk düzenine geçiş yapmış. VESA HDR teknolojisi ile birleştirilen ve Pantone tarafından doğrulanan bu renk oranı, görüntüleri hiç olmadığı kadar net ve canlı olarak sunuyor. Ayrıca NVIDIA G-Sync desteği unutulmamış.

Donanım tarafında içerisinde sekizinci nesil Intel Core i7-8750H işlemci barındıran laptop, gücünü 6 çekirdekli bu işlemciden alıyor. İşlemciye eşlik eden RAM miktarı ise tercih edilen modele göre 8, 16 ve 24GB olarak değişmekte.

ASUS ROG Zephyrus S GX701 Laptop 2

Laptopun en önemli donanımı ekran kartında ise NVIDIA’nın en yeni serisi RTX ekran kartını görüyoruz. Max-Q sürümü ile dizüstü bilgisayarlar için yeniden geliştirilen ekran kartı; RTX ışın izleme, DLSS ve yapay zeka gibi tüm teknolojileri kullanıcıya sunuyor. Yine tercihe bağlı RTX 2060, 2070 ya da 2080 modelleri kullanılabiliyor.

Depolama noktasında ise geleneksel depolama birimlerinden sıyrıldığını gördüğümüz ASUS’un, bu noktada tüm tercihini SSD sürücüden yana kullandığını görmekteyiz. Tercihe göre 512GB ve 1TB M.2 SSD içeren ASUS ROG Zephyrus, hem sistem hem oyun performansında ciddi fark yaratıyor.

ASUS ROG Zephyrus S GX701 Laptop 5

Tüm bu teknik detaylar ile birlikte laptop, oyun performansı noktasında oldukça iyi sonuçlar üretiyor. Full HD çözünürlükte 60 FPS altına düşmeyen ROG Zephyrus, elbette tercih edilen donanıma göre 100 FPS üzerini görebiliyor. 

Diğer tarafta pil performansı, ince yapılı olmasına rağmen 6 saatlik bir kullanım süresi vaat ediyor. Tabii ki oyun yoğun kullanımlarda çok daha alt seviyelere iniyor.

Oyuncuların Yeni Yol Arkadaşı

ASUS ROG Zephyrus S GX701, mühendislik kokan incecik tasarımı ve içerdiği güçlü donanımlar sayesinde hem kullanım ve performans bazında üstün bir deneyim sunuyor.

Bugün itibari ile tüm dünyada satışa sunulan yeni ASUS ROG Zephyrus S GX701, bu noktada yanınızdan ayırmayacağınız bir yol arkadaşınız olabilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler