Perşembe, Nisan 25, 2024

Asus Yeni Oyuncu Ekipmanlarını Duyurdu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gamescom 2019 dün itibariyle oyun ve teknoloji severlere kapılarını açtı. Ayın 24’üne kadar teknoloji markaları yeni ürünlerini tanıtacak. ASUS da diğer markalar gibi yeni oyuncu ekipmanlarını Gamescom 2019 fuarında tanıttı. Gelin şu ekipmanları biraz tanıyalım.

ASUS ROG CHAKRAM OYUNCU FARESİ ÖZELLİKLERİ

Her türlü sisteme uyum sağlayacak şekilde geliştirilen Asus ROG Chakram, hem kablolu bir şekilde hem de 2.4GHz WiFi ve Bluetooth üzerinden kablosuz bir şekilde kullanabileceğiniz bir özellik sunuyor. FPS, aksiyon ve simülasyon gibi türleri için geliştirilen mouse’un alt kısmında saniyede 400 inçlik yeri tarayabilen 16000 DPI hassasiyetine ulaşabilen bir sensör yer alıyor. 1000Hz haritalama hızı sayesinde bilgisayara her milisaniyede pozisyonunu belirtebiliyor.

ROG Chakram Gaming Mouse min

Özel kutusunda 2 farklı boyutta joystick mevcut. Farenin sol tarafında bulunan joystick hücresine takılarak kullanılabiliyor. Kullanmadığınız durumlarda ise yine özel kutusundan çıkan kapak sayesinde üzerini kapatabiliyoruz. Joystick hem analog hem de dijital olarak programlanabiliyor. Dijital modu daha çok Battle Royale oyunları için, analog modu ise daha çok uçuş simülasyonu tarzı oyunlar için düşünülmüş.

Mouse’un bataryası hızlı şarj destekli. Kablolu bir şekilde 15 dakika şarj edildiğinde yaklaşık 12 saatlik oynama süresi sunuyor. Ayrıca Qi desteği sayesinde kablosuz bir şekilde şarj edebilme özelliği sunan mat üzerinde şarj etme imkanı sunuyor. Bu yeni mouse’un fiyatı ise henüz belli olmuş değil.

ROG STRIX XG27UQ DSC OYUNCU MONİTÖRÜ ÖZELLİKLERİ

XG27UQ.1 min

Asus’un yeni çıkarttığı oyuncu ekipmanlardan birisi de ROG Strix XG27UQ isimli oyuncu monitörü. Bu monitör 144Hz yenileme hızı ve 4K Çözünürlük sunuyor. Quantum-dot 27 inçlik IPS ekranı yeni nesil oyunların habercisi olarak göze çarpıyor. DisplayHDR 400 uyumluluğu sunan bu monitör diğer bir monitör olan XG43UQ gibi Display Stream Compression teknolojisini destekliyor.

ROG STRIX GO 2.4 KABLOSUZ OYUNCU KULAKLIĞI ÖZELLİKLERİ

ROG Strix GO 2.4 Gaming Headset 2 min

Gamescom 2019 fuarında Asus tarafından birkaç yeni oyuncu ekipmanı tanıtıldı. Bu kulaklık da onlardan birisi. Kulaklık PC’lerin yanı sıra telefon ve Nintendo Switch gibi elde taşınabilir halde kullanılan platformlarda da kullanılabilen dünyadaki ilk oyuncu kulaklığı olan ROG Strix GO 2.4, Bluetooth’a göre daha az bir gecikme ile daha istikrarlı bir bağlantı sunuyor ve oyun oynarken daha rahat bir deneyim sağlayan USB-C 2.4GHz kablosuz adaptör üzerinden bağlantı kuruyor.

ROG Strix GO 2.4 Gaming Headset min

Daha net bir sesli iletişim için mikrofona entegre edilmiş sanal bir gürültü engelleyici de bulunmakta. Ayrıca ROG Strix GO 2.4 katlanabilir bir yapıya ve 290 gramlık bir ağırlığa sahip. Daha gerçekçi sesler için ROG’a özel hava geçirmez hazne tasarımı ile göze çarpıyor. Kulaklığın içerisinde Hi-Res Ses Sertifikasına sahip 40mm sürücüler bulunmakta.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler