Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Baldur’s Gate 3’ün Xbox Konsollarına Geleceği Tarih Belli Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Baldur’s Gate 3‘ün Xbox konsollarına geleceği tarih belli oldu. Larian Studios, geçtiğimiz günlerde Baldur’s Gate 3‘ü PC ve PS5’e çıkardı. Oyun çıktığı gibi oyuncular tarafından çokça olumlu yorum aldı. Ayrıca oyun, çokta rekor kırdı. Bu rekoru da bu ay yazdığımız haberde belirtmiştik. Ancak oyun Xbox konsollarına çıkmamıştı ve bu durum da Xbox kullanıcılarını üzmüştü.

baldurs gate 3 2

Geliştirici şirket, oyunlarını Xbox konsollara çıkarmama nedeni olarak Xbox Series S’i hedef göstermişti. Bunun nedeni ise Xbox Series S’in oyunu çalıştıracak kadar güçlü olmamasıydı. Larian, oyunu sadece Series X’e getirme teklifi yapınca da Microsoft tarafı bu teklifi reddetmişti. Bundan dolayı da oyunun Xbox konsollara gelip gelmeyeceği meçhul durumda kalmıştı. Ancak şimdi yapılan bir açıklamaya göre Microsoft ve Larian ortak bir nokta buldu ve oyun Xbox konsollara çıkışını yapacak.

Baldur’s Gate 3, Xbox Konsolları İçin Ne Zaman Çıkış Yapacak ?

Oyunun geliştiricisi olan Larian Studios, oyunu Xbox Series S/X konsollarına getirmenin yolunu bulduklarını ve oyunun Xbox‘a çıkış yapacağını açıkladı. Larian’ın kurucusu konu hakkında bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada ise:” Dün Phil Spencer ile de görüştükten sonra, Baldur’s Gate 3’ü bu yıl içinde Xbox oyuncularına sunmamızı sağlayacak bir çözüm bulduğumuz duyurmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz, ki bu uzun bir süredir üzerinde çalıştığımız bir konuydu.” dedi.

baldurs gate 3 3

Bu açıklama ile oyunun bu yıl Xbox konsollarına çıkacağı belli oldu. Şirketin kurucusunun bahsettiği çözüm ise şu şekilde olacak. Oyun, Xbox Series X konsollarına bölünmüş ekran özelliğine sahip olarak çıkış yapacak. Ancak bu özellik oyunun Xbox Series S versiyonunda yer almayacak. Bu açıklamayla birlikte oyunun Xbox‘a çıkacağı kesinleşmiş oldu.

Çağrı Yavan
Çağrı Yavan
Merhaba, ben Çağrı Yavan. Teknoloji ve oyun dünyasına meraklı bir yazarım. PC Hocası'nda, oyunlar ve teknoloji ile ilgili haberleri takip ediyor, okuyuculara bu alandaki yenilikleri aktarmak için çalışıyorum. Oyunları ve teknolojiyi sevmek, takip etmek ve paylaşmak benim için bir tutku.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler