Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Beklentiler Değişti, PS5 Satışları Düşüyor..

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dev şirketler tarafından yıl sonu raporlar sunulmaya devam ediyor. Konsol oyuncularının gözdesi olan PS5’in  satış rakamları Sony tarafından açıklandı.

Mağazasında yeni ve üst seviye oyunlara ev sahipliği yapacak olan Sony, beklentilerinin 2025 yılının Nisan ve Mart aylarına kadar belirli seviyelerde satışlarının düşeceği yönünde olduğunu bildirdi.

ps5 jpg

2020 senesinde piyasaya sürülen PS5, 54.8 milyon adet satış  yapmayı başaran Sony, 2024 Mart hedeflerini düşürdüklerini dile getirdi. 25 milyon adet olarak belirlenen satış rakamı 21 milyon seviyelerine getirildi. Ve şu an için 16 milyon adet satıldığı belirtildi.

Sony markasının başkanı Hiroki Totoki tarafından açıklamada nasıl bir yol izleneceği ve oyunculara yönelik bulunduğu ifadeleri ise şirketin üst seviye kaliteli oyunlara son odak devam edeceğini söyledi.

ps5 rapor jpg

Yukarıda da belirttiğimiz gibi 2025 yılının Nisan ve Mart ayına kadar “franchise” oyunlarının çıkarılmayacağını bildiren Sony, mali süreç boyunca nasıl ilerleyecek ve oyuncularına neler sunacak oldukça merak ediliyor.

Bir diğer yapılan açıklama ise Kıdemli Başkan Yardımcısı Naomi Matsuoka tarafından gerçekleşti.

“İleriye baktığımızda, PS5 yaşam döngüsünün ikinci aşamasına girecek. Bu nedenle karlılık ve satışlar arasındaki dengeye daha fazla önem vereceğiz.” 

Konsol satış tarafında ki rakamları inceledik oyun ve yazılım tarafında geldiğimizde ise sonuçları birlikte inceleyelim.

Listeye baktığımız zaman bizleri 10 milyon adet satış elde ederek Marvel Spider-Man 2 karşılıyor hatırlayacağınız üzere sizler ile satış rekorunu ve detaylarını sizlere aktarmıştık.

PS Network tarafında ise aylık kullanıcı tarafında ise geçtiğimiz seneye nazaran 11 milyon artış gösterdi ve toplamda 123 milyon seviyelerine ulaşmayı başardı.

Safa Harmanda
Safa Harmanda
Teknolojinin içinde kaybolan kendini geliştirmeye çalışan biri :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler