Cuma, Mart 29, 2024

Belli Bir İsimle Başlayan Klasörleri Tek Seferde Silmek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Arşivlerimizi temizlerken bazen aynı isimle başlayan onlarca klasör oluyor ve hepsini tek tek silmek bir süre sonra yorucu olmaya başlıyor. Tabi ki bir yöntem olarak Ctrl + Mouse 1 kullanarak seçim yapıp toplu silme gerçekleştiriyoruz ama öyle bir senaryo düşünün ki silinmesi gereken yüzlerce klasör var. İşte bu durumda yardımınıza koşacak basit bir işlemi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu işlem Windows Vista’dan itibaren üstünde çıkmış olan tüm sürümlerde kullanılabilir. Haydi gelin nasıl yapılacağına bakalım.

Başlamadan önde resimde görebileceğiniz üzere D:\PCHocası dizinine  klasörler oluşturdum ve isimlerini Yeni Klasör olarak bıraktım. 

Screenshot 1 2

İlk olarak sadece D:\PCHocası klasöründe bulunan Yeni Klasör ismiyle başlayan klasörleri silmeyi göstereceğim. Öncelikle bir komut istemi penceresi açın, ardından şu komutu girin;

forfiles /P “D:\PCHocası” /M Yeni* /C “cmd /c if @isdir==TRUE rmdir /s /q @file

Kırmızı ile yazılmış yerleri kendi dizininiz ve başlayan dosya ismi olarak değiştirin ve komutu gönderin.

İkinci bir senaryo olarak D:\PCHocası içerisinde silenecek Yeni klasörler olsun ve ayrıyetten ismi Yeni Klasör olarak başlamasa da içerisinde Yeni Klasör isminde klasör içeren klasörümüz olsun. Bu durumda D:\PCHocası ve alt dizinlerindeki Yeni ile başlayan klasörleri silmek için aşağıdaki komutu uygulayın. 

forfiles /S /P “D:\PCHocası” /M Yeni* /C “cmd /c if @isdir==TRUE rmdir /s /q @file”

Kırmızı renk ile belirtilmiş yerleri kendinize göre düzenleyin. Bu komut gönderildiğinde ekranda hata mesejı alacaksınız fakat bu bizim için bir sorun belirtmiyor, klasörleriniz silinmiş olacaktır.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler