Cuma, Nisan 26, 2024

Bilgisayarsız iOS 11.3.1 Jailbreak Nasıl Yapılır?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kısa süre önce Electra şirketi iOS 11.2 – 11.3.1 arasında çalışan Apple cihazlar için jailbreak aracını yayınlamıştı. Bilgisayar kullanarak nasıl jailbreak işlemini gerçekleştirebileceğinizi önceki yazımızda anlatmıştık. Eğer o yazıyı arıyorsanız şuradan yazıya ulaşabilirsiniz. Bu yazımızın konusu ise bilgisayar kullanmadan jailbreak işlemini gerçekleştirme olacak. 

Kimi zaman uygun bilgisayara sahip olmayışımızdan, kimi zamanda sadece üşengeçlikten bilgisayar üzerinden jailbreak yapmakta güçlük çekiyoruz. Bunun alternatifi olarak direkt telefon üzerinden jailbreak işlemini yapabiliyor olmamız işi epey kolaylaştırıyor. Bilgisayar kullanmadan jailbreak işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayınız. 

!!Başlamadan telefonunuzun yedeğini almanız önerilir!!

Kontroller;

  • Adım 1 – Sürümünüzden emin olun. Electra Jailbreak aracı iOS 11.2, iOS 11.2.1, iOS 11.2.2, iOS 11.2.5, iOS 11.2.6, iOS 11.3, iOS 11.3.1 sürümlerini destekliyor. Cihazınızın sürümünü bilmiyorsanız öğrenmek için Ayarlar – Genel – Hakkında yolunu takip edebilirsiniz.
  • Adım 2 – Cihazınız destekleniyor mu? Yayınlanmış araç yukarda sıraladığım sürümlerle çalışan (iPhone X dahil) tüm 64 bit cihazları destekliyor.

Başlayalım;

  • Adım 3 – İlk olarak iOS cihanızından TweakBox sitesine erişmeniz gerekiyor. İlgili siteye buradan gidebilirsiniz.
  • Adım 4 – Siteye girdikten sonra yukarıdaki seçeneklerden APPS kısmına girin. 
  • Adım 5 – Girdiğiniz sayfada “Electra 11.3.1 MultiPath (Proper) v1.0.3” isimli uygulamayı bulun ve indirin.

jailbreak 1

  • Adım 6 – İndirme işlemi bittikten sonra uygulamanın simgesi ana ekranda belirecektir. Bu işlem tamamlanana kadar bekleyin. Daha sonra bu profile güvenmeniz gerekecek.
  • Adım 7 – Ayarlar > Genel > Profil yolunu izleyerek indirdiğiniz uygulamanın profilini bulun ve tıklayın. Gelen pencerede Güven & Doğrula seçeneğine basın.

jailbreak 2

  • Adım 8 – Electra uygulumasını başlatın ve Tweaks anahtarının açık olduğundan emin olduktan sonra Jailbreak butonuna basın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin.
  • Adım 9 – İşlem tamamlandıktan sonra cihazınız yeniden başlayacak ve ana ekranda Cydia uygulaması belirecektir. 

jailbreak 3

İşlemi sorunsuz bir şekilde tamamlıysanız ve şimdi Tweak arayışına giriyorsanız bunun içinde şuradaki yazımıza göz atabilirsiniz. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler