Cumartesi, Temmuz 27, 2024

BİM’e Uygun Fiyatlı Laptop Geliyor! HP 7N4W2AA Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Zaman zaman teknolojik fırsatlar sunan market zincirlerini takip ediyor musunuz? Cevabınız evet ise size güzel bir haberimiz daha var. Zira bu hafta BİM marketlere yeni bir fırsat ürünü geliyor. Yayınlanan son aktüel ekine bakacak olursak BİM HP Notebook 7N4W2AA satışa çıkacak.

Peki uygun fiyatlı laptop nasıl özelliklere sahip? Aktüel kataloglarında ürüne ilişkin çok fazla bilgi yer almadığını biliyoruz. O halde gelin cihazda nasıl özellikler olduğuna yakından bir bakış atalım.

BİM HP Notebook 7N4W2AA Nasıl Özelliklere Sahip?

AMD tabanlı bir laptop ile karşı karşıyayız. Harici bir ekran kartı olmadığını da düşünecek olursak laptop için full AMD sistem tanımını yapabiliriz.

Cihazın içerisinde yer alan işlemci ise AMD Ryzen 5 5500U serisi işlemci. Daha çok günlük kullanım odaklı bir işlemci olduğunu söyleyebileceğimiz model 2021 yılında piyasaya sunulmuştu.

HP Notebook 7N4W2AA

6 çekirdekli işlemcide 12 izlek yer alıyor ve maksimum saat hızı boost teknolojisiyle beraber 4.0 GHz seviyesine kadar çıkıyor. İşlemcinin temel frekans değeri ise 2.1 GHz seviyesinde.

Varsayılan TDP değeri de 15W olan AMD Ryzen 5 5500U, tam bir günlük kullanım serisi işlemci. Beraberinde gelen grafik birimini de unutmayalım. Bu modellerde 7 çekirdekli AMD Radeon grafik birimi var. Grafik frekans değeri de 1800 MHz seviyesinde.

HP Notebook 7N4W2AA

AMD Ryzen 5 5500U Tüm Özellikler

  • Çekirdek Sayısı: 6
  • İzlek Sayısı: 12
  • Temel Saat Hızı: 2.1 GHz
  • Maksimum Saat Hızı: 4.0 GHz
  • L2 Cache: 3 MB
  • L3 Cache: 8 MB
  • Varsayılan TDP Değeri: 15W
  • Üretim teknolojisi: 7 nm FinFET
  • Grafik Birimi: AMD Radeon GPU – 7 çekirdek

BİM HP Notebook 7N4W2AA modelinin kalbi yani işlemcisi için açıklanan özellikler bu şekilde. Cihaz için diğer özelliklerden de söz edelim.

RAM kısmında 8 GB DDR4 RAM tercihi yapılmış. 3200 MHz hızında RAM, çok tatmin edici değil. En azından 16 GB RAM olmasını beklerdik. Fakat günlük kullanım odaklı bir laptop olduğunu düşünecek olursak, idare eder diyelim.

HP Notebook 7N4W2AA

Depolama alanı için de benzer bir durum geçerli. 256 GB depolama alanı seçeneği var. Fiyat performans açısından bakacak olursak belki iyi bir tercih diyebiliriz ama özellik değerlendirmesi açısından bakacak olursak çok da yeterli bir depolama alanı sunulduğunu söylemek mümkün değil.

BİM HP Notebook 7N4W2AA Tüm Teknik Detaylar

  • Ekran: 15.6 inç Full HD IPS ekran
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5500U
  • RAM: 8 GB DDR4 3200 MHz
  • Depolama: 256 GB
  • İşletim sistemi: Windows 11 Home

HP Notebook 7N4W2AA

BİM HP Notebook 7N4W2AA Fiyatı Nasıl? Ne Zaman Satışa Çıkıyor?

Cihaz 19 Ocak itibariyle BİM marketlerde satışa çıkacak. Fiyatı 10.999 TL olarak belirlenmiş. Akakçe gibi sitelerden baktığımız zaman minimum fiyatı 12-13 bin TL bandında olduğunu görüyoruz. Böyle bakıldığı zaman avantajlı bir fiyat sunuluyor diyebiliriz.

Teknik özellikler için bakacak olursak, tamamen kullanım amacınız önemli olacak. Böyle bir cihazdan öyle oyun odaklı bir kullanım beklemeyin. Günlük kullanım işler için uygun bir cihaz olacaktır. Biraz daha fiyat performans odaklı bir sınıfta gösterilebilir.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler