Salı, Nisan 16, 2024

Bing Artık Koronavirüs ile İlgili Anlık Vaka Sayısı ve Doğru Haberler Gösteriyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Koronavirüs dünya için büyük bir tehlike, devletler ve ilgili sağlık kuruluşları virüs ile mücadele etmekteyken, teknoloji devleri ise virüs ile ilgili sahte bilgilerle mücadele etmekle meşgul durumdalar. Google, Twitter, Facebook gibi sosyal medya devleri yanlış bilgiyi filtreliyorken Bing cephesinde bir girişim geldi.

Microsoft artık konuyu kendi ellerine almaya karar verdi. Şirket, internette mevcut olan tüm verileri toplayan ve düzenleyen Bing tabanlı dünya çapında bir koronavirüs izleyicisini tanıttı. İzleyici hem dünya çapında hem de ülke çapında onaylanmış vakaları, aktif vakaları ve ölümcül vakaları gösteriyor.

www.bing .com covid
Bing Artık Koronavirüs ile İlgili Anlık Vaka Sayısı ve Doğru Haberler Gösteriyor! 2

Microsoft tarafından sunulan servis tam ekran bir harita üzerinde vakaları, sayılarına oranla büyük ve küçük turuncu baloncuklar ile gösteriyor. Harita üzerinde yer alan panelde ise dünya çapındaki toplam veriler ve hemen altında ise ülkelerin listesini görüyoruz. Bir ülkeye tıkladığınız zaman bu sefer ülkeye ait toplam istatistikler sizleri karşılıyor.

Bunlara ek olarak o ülkeye ait koronavirüs vakalarına ilişkin resmi haberleri, videoları sizlere listeliyor Bing. Şirket bu konuda resmi yayın organları ile işbirliği içerisine giriyor. BBC, CNN ve YouTube videoları kısmında ise RT, VOA News gibi basın kaynaklarınca onaylanmış haberler listeleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler