Cuma, Nisan 26, 2024

Bir Kralı Daha Kaybediyoruz: Yeni Dodge Challenger Elektrikli Olacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yıllardan beri Amerikan Muscle Car kültürünü yaşatan modellerden birisi olan Dodge Challenger bu özelliğini kaybedecek. Dodge Challenger yeni nesili ile elektrikli olacak.

Otomobil dünyası yavaş yavaş elektrikli motorlara kaymaya başladı. Hemen hemen her markanın elektrikli modelleri gelirken Dodge’da bunların altında kalmadı. Dodge eskiden beri çok sevilen modellerinden birisi olan Challenger modelini elektrikli olarak üretmeye karar verdi.

Yeni üretilecek olan Challenger gücünden ödün vermeyecek. Yine eskisi gibi güçlü motorlar ile karşımıza çıkacak. Ekonomik açıdan herkese hitap etmesi için ise elektrikli yakıt teknolojisi eklencek. Tabi yine benzin kullanmasıda mümkün olacak. Konu hakkında FCA (Fiat Chrysler Automobiles) patronu şu açıklamayı yaptı:

Gerçek şu ki, kullandığımız platformlar ve teknolojilerin yenilenmeye ihtiyacı var. 2020’lerin ortalarına kadar var olamazlar. Yeni teknoloji fazlalık olan yüklerden kurtuluyor, artık biz de güç aktarım mekanizmaları için farklı yollar düşünüyoruz. Bu araçlar için artık elektriklenme teknolojisini kullanabiliriz”

dodge 2

Elektrikli araçlar ekonomi açısından oldukça yararlı olabilir. Ancak böyle güçlü araçlarda bu teknolojinin getirilmesi bence gereksiz. Çünkü bu işi gerçekten zevkle yapanlar aracın ruhu olduğuna ve ona yaklaşmaya çalışırlar. Bu konuda aracın motoru ile sürücü arasındaki en büyük bağlantı ise motordan çıkan sestir. Tabi burda bir egzoz sesinden değil motorun kendi öz sesinden bahsediyorum.

Böylesine lüks ve güçlü bir araçta bu teknolojiyi getirmek ne kadar gerekli bilinmese de elektrikli motorlar ile Challenger farklı bir kimlik kazanacak. Şimdiden firmaya başarılar diliyoruz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler