Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Boston Dynamics Robotlarının Şovu Hayran Bıraktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Robotik teknolojileri son 5 yılda çok hızlı gelişim göstermeye başladı. Yavaş yavaş insansı robotlara bile alışmaya başladık. Boston Dynamics tarafından yayınlanan son video da sektörün ne seviyeye geldiğini net olarak gösteriyor.

Hyundai çatısı altında faaliyetlerine devam eden firma son videosunda Atlas insansı robotunun ve Spot robot köpeğinin yeteneklerini bir kez daha sergilemiş oldu.

Boston Dynamics Robotlarının Yetenekleri Dikkat Çekici

Yayınlanan videoya baktığımız zaman, firmanın robotların yer aldığı bir klip hazırladığını görüyoruz. Özellikle robot köpek Spot modelinin hareket kabiliyeti ön plana çıkarılmış. Artık aktif olarak kullanılan ve tehlikeli görevler üstlenen Spot robot köpeklerinin hem akıcı hareketleri dikkat çekiyor hem de birbirleriyle uyum içerisinde çalışmaları gözlerden kaçmıyor.

Boston Dynamics

Resmen şarkının ritmine uyan ve ritme göre dans eden robot köpekleri görüyoruz. Videonun belli kısımlarında Atlas insansı robotunun da gösterildiğini belirtelim. Yine Atlas robotunda da oldukça akıcı hareketleri dikkat çekmekte.

https://youtu.be/yEW-9SbXahI

Sadece şu videodan bile robot teknolojilerinin ne kadar gelişim gösterdiğini net olarak anlayabiliyoruz. Hyundai çatısı altına girdikten sonra işleri daha da hızlandıran Boston Dynamics, böyle giderse bilim kurgu filmlerini de gerçeğe çevirecek gibi duruyor. Tabii ki bu gelişimin ve gelinen noktanın biraz da ürkütücü olduğunu eklemek lazım.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler