Perşembe, Mart 28, 2024

Bu Hafta Sinemada İzlenecek Filmler #2

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu hafta sonunu boş geçirmeyecek dolu dolu geçmesini sağlayacak 5 film’i sizler için derledik.

Hafta sonu izlenecek film serimize bu hafta da devam ediyoruz. Bu hafta da oldukça güzel filmler var. Geçen haftanın film derlemesine Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Sizleri fazla bekletmeden başlamak istiyorum. Yine elbette sizler için her filmin fragmanını yazı altına bırakacağız. 

1.Örümcek Adam: Eve Dönüş

fNoGX 800 x 400

Çocukluğumuzun süper kahramanı olan Örümcek Adam, yeni genç bir aktörü ile tekrardan sinema dünyasında! Benim de bu hafta en çok beklediğim filmlerden biri diyebilirim. Bu filmden önce Örümcek adamı İç Savaş adlı filmde görmüştük. Filmde ki ana karakter Peter Parker‘ın bir hayali vardır, bu hayal ise dünyayı daha yaşanabilir ve daha güvenilir hale getirmek. Örümcek adamın diğer filmlerinde tam olarak Örümcek adamı andırmıyordu çünkü espri ve konuşan bir karakter olarak karşımıza çıkmamıştı. Sadece, İnanılmaz Örümcek Adam film serisinde Andrew Garfield, espri seviyesini bir tık daha üstte tutmuştu. Bu filmde ise Peter’ın lise yıllarını biraz daha ayrıntılı ve konuşkan ve espri yapan bir genç olarak geliyor. Lise yıllarını anlattığı için genç bir aktör olan Tom Holland canlandırıyor. 

2.Spark: Bir Uzay Macerası

spark bir uzay macerasi 1200x800 800 x 533

Sırada ki film animasyon severlerin ilgisini çekecek türden. Bu filmin konusu, güç meraklısı olan ve ve bir gezegenin kontrolünü ele geçiren kötü ruhlu bir general, bu gezegeni ve gezegende yaşayan herkesi rahatsız etmekte ve burada yaşayan herkesi cezalandırmaktadır. Bu gezegen de yaşan 3 yakın arkadaş, bu kötü ruhlu generalin yapacağı plandan yani gezegeni ele geçirme planından haberdar olurlar. Bu 3 yakın arkadaşlardan birinin adı maymun Spark, diğerinin adı tilki ViX, sonuncusunun ise Chunk adlı bir domuzdur. General amacına ulaşması için sonsuz güce sahip olması gerekmektedir, bu sebeple kara delik yaratabilen Kraken‘in peşine düşer. Bu esnada bu 3 arkadaş generali durmaya çalışacaklardır ve başlarına bir çok olay gelecektir.

3.Keman Öğretmeni

WQ0BYY 800 x 533

Bu filmde başarısız bir insanın daha sonra ne kadar başarılı olduğunu anlatılıyor. Brezilyanın Sao Paulo şehrinin en uğraş verici, en belalı şehrinde bir liseye başlayan öğretmenin amacı tek bir şeydir, oda senfoni orkestrasına katılmak. Hayatı her zaman başarısızlık ile sonuçlanmış olan öğretmen, ilk başlarda Senfoniye katılmanın neredeyse imkansız olduğunu düşünüyordu ama sonrasında kendi hayatı bile değişti !

4.The Bye Bye Man

share 1473807967 800 x 400 1

Bu filmin aslında asıl konusu Düşünmemektir! Üç üniversite öğrenci olan arkadaşlar eski bir eve yerleşirler, bu dakikadan sonra olaylar başlar! The Bye Bye Man‘den bahsetmek onu düşünmek ondan korkmak aslında onu kendinize çekmek demektir. Eğer onu düşünür ve ondan korkarsanız onun lanetine kapılır hayatınız cehenneme dönüşebilir! Konusu oldukça güzel olan bir film, izlemenizi tavsiye edeceğim bu haftanın 4.filmi. 

5.3 Nesil

LHmyMDrhzOlogRG 1600x900 noPad 800 x 450 1

Ana karakter Ray, dünyaya kız olarak ancak her zaman erkeksi özelliklerine sahiptir yani erkek gibi davranır. Gençlik dönemine gelince cinsiyet değiştirmeye karar verir. Küçüklüğünden beri erkek gibi yaşayan ve öylede devam eden Ray, artık hormon tedavisi olmaya hazır olarak beklemektedir. Bu tedaviyi olabilmesi için yasal olarak ailesinin izni gereklidir, bu sebeple Ray’in annesi onun öz babasından izin alması gerekmektedir, bu sebeple annesi babasını aramaya çalışır. Ray’in büyükannesi ise kız torunu yerine erkek bir torunu olduğuna inanmakta zorluk çeker. Zihinsel olarak güçlü bir aile olduğunu göstermek zorundalar, bütün aile bireylerinin bu gerçekleri kabul etmesi gerekmektedir. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler