Cuma, Nisan 26, 2024

Bu iPad Modelleri iPadOS 18 Güncellemesi Almayacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple’ın önümüzdeki eylül ayında iOS 18 ile birlikte yayımlanacak güncellemesi olan iPadOS 18, bünyesinde bazı yapay zeka özelliklerini barındıracak. Fakat iPadOS 18, iPadOS 17‘ye nazaran birçok iPad modeliyle uyumsuz olacak gibi gözüküyor.

Apple, iPadOS 18 için bir dizi yapay zeka özelliği üzerinde çalışıyor ve bunları muhtemelen Haziran 2024‘te düzenlenecek WWDC 2024 (Apple Worldwide Developers Conference 2024) etkinliğinde tanıtacak. İşbu özelliklerin eski iPad modelleri için sunulup sunulmayacağı henüz tamamiyle netleşmiş değil.

Apple resmi bir açıklama yapmasa da, önümüzdeki büyük iPadOS güncellemesini bazı iPad modellerinin desteklemeyeceği tahmin ediliyor. Bu da demek oluyor ki bu modeller iPadOS 18 ile birlikte gelen yeni yapay zeka özelliklerine sahip olmayacaklar.

iPadOS 18 Güncellemesinin Sunulacağı iPad Modelleri Nelerdir?ipados 18 jpg

  • 2020 iPad ve daha yeni iPad modelleri
  • 2019 iPad mini ve daha yeni iPad mini modelleri
  • 2019 iPad Air ve daha yeni iPad Air modelleri
  • 2018 iPad Pro ve daha yeni iPad Pro modelleri

Apple’ın iPad’lerindeki yazılım desteğinin ortalama altı yıl kadar olduğunu göz önünde bulundurursak, güncelleme almayacağı tahmin edilen modellerin kullanıcılarının büyük bir kısmı bu durum karşısında şikayetçi olmayacaktır.

Son olarak, ilerleyen günlerde Apple’ın iPadOS 18 güncellemesi hakkında daha fazla detay paylaşması da bekleniyor. Biz de bu güncelleme hakkındaki önemli gelişmeleri aynı şekilde sizlere iletiyor olacağız.

Eğer iPadOS 18 güncellemesinin sunulacağı iPad modellerinin yanı sıra, iOS 18 güncellemesini alacak iPhone modellerini öğrenmek istiyorsanız buradaki yazımıza da göz atabilirsiniz. > iOS 18 Güncellemesi Alacak Cihazların Listesi (Güncel)

Cihan Seldüz
Cihan Seldüz
Teknoloji ve bilime ilgi duyan, bu konularda bol bol araştırma yapıp kendini geliştirmeye çalışan PC Hocası editörü.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler