Cumartesi, Temmuz 27, 2024

ChatGPT 4o Nasıl Kullanılır? Ücretsiz mi?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yapay zeka devri resmen başladı. O kadar hızlı ilerliyor ki sanki yıllardır yapay zeka uygulamalarını kullanıyormuşuz gibi. Bu işin öncülerinden biri olan OpenAI, her geçen gün yapay zekanın biraz daha hayatımıza gireceğini de belirtmekte. Geçtiğimiz gün yapılan tanıtım da bunun kanıtı oldu. ChatGPT 4o duyuruldu ve yeni dönemde yapay zekanın yeteneklerinin beklediğimizin çok daha üzerine çıktığını gördük. Peki bu yeni yapay zekadan nasıl yararlanacağız? ChatGPT 4o nasıl kullanılır?

ChatGPT 4o Kullanımı ve Kayıt Durumu

OpenAI yeni dil modeli için çok geniş sınırlar koymadı. Aslında yeni dil modelinin yetenekleri herkese açık olarak sunuldu. Üstelik yeni dil modelini kullanmak için yapılması gereken işlemler de oldukça basit. Kullanım adımlarını hemen aşağı ekliyoruz.

  • ChatGPT uygulamasına ya da web sürümüne giriş yapın.
  • Plus üyeliğiniz varsa sol üst menüde yeni bir seçenek göreceksiniz.
  • Sol üst köşede yer alan versiyon seçim ekranından ChatGPT 4o seçimini yapın.

ChatGPT 4o Nasıl Kullanılır

  • Artık yeni sürümün özelliklerini kullanabilirsiniz.

ChatGPT 4o Ücretsiz mi Olacak?

Hemen burada bir açıklama yapmamız lazım. Yeni sürüm tamamıyla ücretsiz olmayacak. Bu yüzden şu an Plus üyesi olan kullanıcılar bahsettiğimiz seçim menüsünden yeni dil modelini seçebilecek.

Ücretsiz katmanda bulunan kullanıcılar için de dil modelini kullanırken otomatik olarak ChatGPT 4o sunulacak ama bu mesaj sayısına ve kullanıcıların talebine göre değerlendirilecek. Mesaj sınırı geçildiği durumda ücretsiz hesapta yer alan kullanıcılar yeniden bir önceki sürüm olan ChatGPT 3.5 üzerinden dil modelini kullanacaklar.

Sizin anlayacağınız yeni sürümün tüm yeteneklerini, istediğiniz şekilde kullanmak için Plus üyesi olmanız gerekiyor. 20 dolarlık fiyat konusunda ise herhangi bir değişiklik yok. Yeni dil modeli için de fiyat 20 dolar olarak devam ediyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler