Perşembe, Nisan 25, 2024

Cherry MX ULP Tactile Switch Tanıtıldı! Sessiz Mekanik Klavye Dönemi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Klavye switch üretimi konusunda lider markalardan biri olan Cherry, mekanik klavye kullanmayı seven ama sesten rahatsız olan kullanıcılar için yeni bir switch tanıttı. Cherry MX ULP Tactile adıyla duyurulan yeni anahtar, mekanik klavye hissini en sessiz şekilde sunmayı hedefliyor.

Daha önce markanın Cherry MX ULP modelini de görmüş ve bu konuda ilk adımın atıldığını öğrenmiştik. Gelin Tactile modeliyle neler değiştirilmiş ve yeni neler göreceğiz bakalım.

Cherry MX ULP Tactile Switch Özellikleri ve Tüm Detaylar

Cherry MX ULP Tactile

Mevcut olan ULP modelinde de dokunsal bildirim yani mekanik hissiyat oldukça başarılıydı. Ama ses konusunda tam anlamıyla istenen verilmemişti.

İstenen ne diyecek olursanız cevabım basit. Hem mekanik bir his verecek hem de sessiz çalışacak. İşte Cherry MX ULP Tactile bu konuda isteneni verecek bir model olmuş.

Mekanik hissiyatını ve dokunsal geri bildirimini net olarak veren yeni anahtar, ULP modeline göre çok daha sessiz çalışıyor. Bu yönüyle anahtarın MX Brown ( kahverengi) anahtarlarına benzetildiğini de eklemek isterim.

Cherry MX ULP Tactile

Cherry’nin söylediğine göre Almanya’daki tesislerinde deneyimli geliştirme ekibi tarafından uzun süren testlerle geliştirilen yeni anahtar, ultra düşük profilli ve yerden de ciddi anlamda kazanç sağlıyor. Böylece çok daha ince klavyeleri görmek mümkün olacak. Özellikle laptoplar için güzel bir haber olduğunu söylemem lazım.

Cherry MX ULP Tactile

0,8 mm ön hareket ve 1,8 mm toplam hareket mesafesinin bulunduğu seride, 65 cN gibi bir çalışma kuvveti olduğunu da teknik detaylar noktasında eklemiş olalım.

Hem RGB aydınlatmaya hem de tek ışık aydınlatmaya uygun olan Cherry MX ULP Tactile, aslında çoktan kullanılmaya da başlamış durumda.

Çalıştırma Grafiği 

Cherry MX ULP Tactile

Hatırlatsanız çok kısa bir süre önce MSI’ın yeni HX serisi laptop modellerinden söz etmiştik. Burada Titan GT77 laptop modelini de ayrıca ele almıştık. İşte yeni anahtarlar ilk olarak bu modelde kullanılmış.

Ayrıca çok kısa süre önce tanıtımı yapılan ve yine haberlerimizde yer verdiğimiz Corsair Voyager a1600 serisinde de yine bu anahtarların kullanılmış.

Artık nasıl bir deneyim sunduklarını da test edip anlatmak gerekecek. Elimize ürün geçerse bu konuda da bilgileri sizinle paylaşırız. 🙂

ULP Modellerinin Videosu 

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler