Pazartesi, Mayıs 20, 2024

Video Gündem Oldu! Chery, Bazı Araçları Geri Çağırdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Chery, bir anda ülkemizin en çok satan araç markalarından biri haline geldi. Hali hazırda 3 modeli bulunan markanın en çok satan araçlarından biri de Omoda 5. Tiggo modellerine göre daha sportif olan araç hala büyük oranda ilgi görüyor ancak geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yayınlanan görüntüler kafaları karıştırdı. Zira bu görüntülerde bir Omoda 5 modelinin arka aksının seyir halindeyken koptuğu gözüküyor.

Malezya’da paylaşılan görsellerde sürücünün fren yapması sonucu aracın arka aksının koptuğu anlaşılıyor.  Carscoops tarafından yapılan habere göre, yaşanan olayın arkasından markada harekete geçti ve 600 aracı için bir geri çağırma programı başlattı.

Chery, Omoda 5 için Harekete Geçti

Kaynağın yaptığı habere göre Chery, araştırmalara başladı ve sorunun arka aks tertibatı tedarikçisinden kaynaklandığını buldu. Sorunun arka aks tedarikçisinin otomatik kaynak makinesinden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Tedarikçi otomatik kaynak makinesinin aşınmış olan ucunu yeni bir uçla değiştirdikten sonra kalibrasyon yapmamış ve bunun sonucunda da bazı modellerde arka aksın güvenli bir şekilde kaynaklanmamış olabileceği ortaya çıkmış.

Chery bu durumdan etkilenen araçların Malezya’da üretilen 14 Ağustos ile 17 Ağustos 2023 arası araçlar olduğunu tespit ettiği için, geri çağırmada bu araçlar için yapılıyor. Malezya’da toplamda 600 aracın geri çağrıldığı bilgisi var ama bu araçların içerisinde 60 adedinde sorun olma ihtimali olduğu üzerinde duruluyor.

Chery Omoda 5 3 Chery Omoda 5

Chery Omoda 5

Carscoops tarafından paylaşılan habere göre marka, geri çağırma yapılacak olan araçların sahipleriyle de tek tek iletişime geçti ve araçların geri çağırma işlemlerinin tamamlanmasını sağladı. Malezya dışındaki araçlar için şimdilik ek bir açıklama ya da geri çağırma gibi bir durum olmadığını da belirtelim.

Marka bu konuda resmi bir açıklama yapacak olursa, yine konu hakkında gelişmeleri de haberimize ekleriz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler