Cuma, Mayıs 17, 2024

Chery Omoda 7 Tanıtıldı! Özellikleri ve Fiyatı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Chery markası altında kendine yer bulan Omoda için beklenen an geldi. Uzun süredir Omoda 5 ile yoluna devam eden marka, sonunda yeni aracı Omoda 7 için de lansmanını gerçekleştirdi. Yeni araç hem tasarımsal anlamda hem de teknik anlamda önemli değişikliklerle geliyor. Özellikle tasarımsal anlamda aracın yeni bir yüze doğru evrildiğini belirtelim ve detaylara geçiş yapayım.

Omoda 7 Tasarımsal Olarak Neler Sunuyor?

Aracın ilk dikkat çeken bölümü yeni ızgara alanı. Omoda 5 modelinde kullanılan ızgara alanı bir hayli geniş ve rende tipindeydi. Yeni araçta ise bu durum biraz daha değişiklik gösterdi. O dev ızgaranın yerini petek tasarımlı yeni nesil ön panjur almış.

Dijital çağa biraz daha ayak uyduracak bir tasarım dilinin benimsendiği ön alanda, tamamen elektrikli araçlarda gördüğümüz yapıya benzer bir yapı sunulduğunu söylemek lazım.

Omoda 7

Ön kısımda dikkat çeken diğer bölüm, burun kısmı. Eski araca göre burun kısmı daha bir sivri hale getirilmiş. Hafif dışarı doğru çıkık olduğu net olarak anlaşılıyor. Buradaki sivrileşen detayı destekleyecek olan ince far takımlarını da unutmamak lazım.

Üstte çok ince LED şeritlerin bulunduğu farlar, eski nesle göre çok daha ince bir hal almış diyebiliriz.

Ön kısımdaki değişiklikler arka bölümde de kendisini gösteriyor. Omoda 7 arka kısımda da yıldırım şekline benzetilmiş ve iki taraftan birbirine yaklaşan LED stoplara yer veriyor. Açıkçası arka tasarımdaki bu görüntünün eski nesildeki keskin tasarım hatlarını devam ettirdiğini söyleyebiliriz.

Omoda 7

İç Tasarımda Durum Ne?

Omoda 7’nin iç tasarımında da değişiklikler göze çarpıyor. Bir kere aracın merkezine konumlandırılmış olan multimedya ekranı çok daha büyük. Lansman sırasında söylendiğine göre bakacak olursak 15,6 inç boyutunda olan bu ekranın hareket etmesi de söz konusu olacak. Ayrıca ekranda 2.5K çözünürlük değeri ve 1000 nit parlaklık sunulacak.

Sürücü kısmında ise merkezde bir mini ekran bizi karşılayacak. Çok daha küçük olacak olan bu mini ekranın payını biraz daha multimedya ekranı almış diyebiliriz.

Omoda 7 4

Onun dışında kablosuz şarj imkanı da sunulan orta konsol bölümünün çok değişmediğini belirtelim. Omoda 5 modelinde olduğu gibi uzun geniş bir konsol alanına yer verilmiş. Ayrıca döşemeler değiştirilmiş ve kapı kollarına kadar tasarım güncellemeleri yapılmış.

Oyuncu koltuklarından esinlenerek hazırlanan koltuklar, araca daha spor bir duruş kazandırmış diyebiliriz.

Bunların dışında 14 hoparlör gibi artı birçok nokta olacağından da söz ediliyor ama bu konuda detay bilgileri araç satışa başladıktan sonra alabileceğiz.

Sürüş Teknolojileri Çok Daha İyi

Yenilenen araç, sürüş teknolojileri açısından da önemli artılarla beraber geliyor. Chery bu kez yeni modelde güvenliği biraz daha öne çıkaracak adımlar atmış. 18 ayrı ADAS sistemine sahip olacak araç, aynı zamanda 8 farklı sürüş modunu da destekleyecek.

Omoda 7

Teknik Özellikler Konusunda Neler Sunuyor?

Teknik konuda daha fazla bilginin paylaşılmasına ihtiyacımız var. Fakat lansman sırasında paylaşılan detaylar da yok değil. İlk verilen bilgilere göre 1.5L litrelik bir hibrit motor karşımıza çıkacak. Şarj edilebilir hibrit motor, 95 km seviyesine kadar sadece elektrikle yol alabilecek.

Markanın lansmanda söz ettiğine göre araç tek depo ile 1250 km seviyesinde yol gidebilecek. Tabii ki burada hibrit motor yapısının öne çıktığını söylemek lazım.

Motorun gücüne gelecek olursak motor 115 kW yani 155 beygir gücünde olacak. 220 Nm tork sunacak olan motorun rakipleriyle karşılaştırmalarına da yer verilmiş. Özellikle elektrikli modda 90 km üzerine çıkması gibi detaylarla beraber Omoda 7 rakiplerinin önünde konumlanabilir.

Omoda 7 Fiyatı Ne Olacak?

Henüz aracın fiyatı konusunda detaylar belli değil. Muhtemelen fiyat Omoda 5 modelinin üstünde ama Tiggo 8 modelinin altında olacak. Tabii ki kesin bir bilgimiz yok.

Omoda 7 Ne Zaman Çıkacak?

Ülkemizde de satılmasını beklediğimiz yeni modelin 2025 yılında Avrupa pazarında satışa sunulması bekleniyor. Araç ülkemizde de muhtemelen 2025 yılında satışa çıkacak. Daha net resmi bilgiler geldiği zaman bu konuda da yeniden değerlendirme yaparız.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler