Cuma, Nisan 19, 2024

Chrome’a “Sekme Grupları” Özelliği Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google beyciğim, 2018 yılından bu yana sadece Chrome://flags bölümü altında yeni bir bayrak olarak var olduğu Sekme Grupları üzerinde çalışma sergiliyor. O zamandan beri Google, özelliğin hem sekme minimalistleri hem de aşırı yükleyiciler için tasarlandığını söyleyerek, sekmelerinizi çeşitli şekillerde gruplandırmanıza, etiketlemenize, kategorilere ayırmanıza ve sıralamanıza olanak tanıyan bir özellik geliştirmiş durumda.

Chrome Tab Groups In Line Image v7
Chrome'a "Sekme Grupları" Özelliği Geliyor! 3

Bu özellik, mevcut olduğunuz sekmeye sağ tıklayıp ardından etiketlere ve kategorilere ayrıştırmanıza izin vererek çalışır. Gruplara istediğiniz ismi verebilir ve istediğiniz bir rengi atayabilirsiniz. Birden fazla sekmede iş yapan kullanıcılar için muhteşem bir özellik olacak.

Bu özelliğin kullanılacağı en önemli yer ise ortak sekmeleri bir araya getirerek ferah bir çalışma ortamı sunulabilmesi. Birden fazla YouTube sekmesi ile işiniz varsa kırmızı renkli bir YouTube grubuna bölebilir, birden fazla Google Dökümanlar sekmesi işiniz varsa mavi renkli Docs grubuna bölebilir ve göz yoran sekme çokluğundan kurtulabilirsiniz.

ezgif.com optimize
Chrome'a "Sekme Grupları" Özelliği Geliyor! 4

Tarayıcıyı kapatsanız bile gruplanmış sekmeler tekrar geri yüklenebilecek

Tarayıcınızı kapatsanız dahi, gruplandırmış olduğunuz sekmeler bir sonraki oturumunuzda açılabilecek. Bu özellik önümüzdeki hafta masaüstü sürümlerine yönelik bir tarayıcı güncellemesinde kullanıma sunuluyor olacak ve şu anda buradan indirilebilen Chrome Beta tarayıcısında mevcut durumda (daima olarak kullandığınız bilgisayarınıza kurmayı tavsiye etmiyoruz).

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler