Bilgisayarın hocası PC Hocası‘ndan herkese merhaba. Yepyeni bir inceleme yazısı ile tekrar birlikteyiz. Bu inceleme yazımızda CoolerMaster‘ın RGB destekli oyuncu mouseları olan MasterMouse S ve Xornet 2 oyuncu mouselarını inceleyeceğiz.
Özellikle uygun fiyatları ile dikkat çeken ışıklı mışıklı mouselar bakalım performans açısından bizlere neler sunacak.
Xornet 2
Evet hocalar incelememize CoolerMaster Xornet 2 mouse ile başlıyoruz. Xornet 2 kutusundan oldukça sade bir içerik ile çıkıyor. Mouseun kendisi ile beraber ufak bir kılavuz kutu içerisine yerleştirilmiş.
Xornet 2’nin en çok dikkat çeken kısmı hiç şüphesiz ufakça olan tasarımı. Alıştığımız mouse tasarımlarına göre daha kısa ancak biraz daha tombul olan bu yapı ‘pençe tutuş’ amaçlanarak hazırlanmış. Yani avuç içini mousea yerleştirmeden tamamen parmakların hakimiyetine bırakılmış bir tutma şekli.
Bu açıdan mouseu tercih edeceklerin öncelikle nasıl bir kullanım aradıklarına iyi karar vermeleri gerekiyor. Eğer mouse benim elime avucuma tam olarak oturacak diyorsanız Xornet 2 size uygun bir mouse değil. Yok ben zaten bilek destekli parmak kullanımı sağlıyorum diyorsanız da Xornet 2 size hitap ediyor diyebiliriz.
Tasarım ile ilgili olarak mouseun her iki kanadında da kauçuk malzemeli parmak destekleri bulunuyor. Bu destekler ile birlikte daha ergonomik bir kullanım elde etmiş oluyorsunuz. Bunun dışında ise Xornet 2 üzerinde 16.8 milyon renkden oluşan RGB aydınlatma bulunuyor. Ancak, aydınlatma alanı yalnızca mouse tekerleğine eklenmiş. Bu açıdan da biraz eksik kalmış diyebiliriz.
Diğer taraftan baktığımızda Xornet 2’de 7 adet tuş bulunuyor. Bu tuşları CoolerMaster’ın sunduğu yazılım ile özelleştirebiliyorsunuz. Yazılım aynı zamanda RGB ve DPI ayarlamalarına da imkan tanıyor. Tuşların tıklama ömürlerine baktığımızda ise 5 milyon tık ömrü sunulduğunu görüyoruz.
Xornet 2’nin teknik detaylarına baktığımızda da uygun fiyatlı bir mouse için oldukça yeterli özellikler görmekteyiz. Maksimum 3500 DPI seviyesi sunabilen Xornet 2, 1 MS tepkime süresi ile oldukça hızlı yanıtlar veriyor. Mouse üzerinde varsayılan olarak gelen kontrol düğmesi ile de zemine uygun kalibrasyon yapabiliyorsunuz.
Avago 3320 Optik sensörün kullanıldığı mouse böylelikle tüm zeminlerde iyi performans sunuyor. Öte yandan USB 2.0 bağlantı arayüzü kullanılan Xornet 2, ne yazık ki altın uç ve örgü kablo kullanmıyor. Son olarak kablo uzunluğunun 1.8 metre olduğunu ve mouseun 132 gram olduğunu belirtelim.
MasterMouse S
Geldik diğer CoolerMaster mouseu olan MasterMouse S‘e. MasterMouse S Xornet 2’ye göre daha uzunca ve ele daha iyi oturan bir yapıya sahip. Yine Xornet 2 gibi tamamen siyah yapıda olan MasterMouse S daha düz bir tasarım ile karşımıza çıkıyor.
MasterMouse S’de herhangi bir parmak desteği ya da kauçuk kenar bulunmuyor. Tamamen sert plastik yüzeyden oluşan bu mouse biraz daha düz yapılı. MasterMouse S’in RGB desteğinde ise 16.7 milyon renklik aydınlatma bulunuyor. Aydınlatma alanları ise mouse tekerleği ve arka şerit ile sınırlanmış.
Öte yandan MasterMouse S’de 5 adet programlanabilir tuş bulunuyor. CoolerMaster’ın sunduğu yazılım ile özelleştirebildiğiniz bu tuşlar belirlediğiniz kombinasyonlara göre 9+1 tuşa kadar yükseliyor. Yani fiziksel olarak görünen o 5 tuş, programlama ile birlikte 9+1’e yükseliyor.
CoolerMaster’ın sunduğu yazılım sadece tuş ataması değil aynı zamanda RGB profilleri ve DPI ayarlamalarına da olanak sağlıyor. Yeri gelmişken MasterMouse S’in 7200 DPI seviyesine kadar desteği bulunuyor. 4K ekranlar için bile yeterli bir DPI seviyesi olarak görünen bu değer bu fiyat aralığı için oldukça iyi.
Mouseun diğer teknik detaylarında ise PixArt PMW3330 optik sensör ile birlikte 1 MS tepkime süresi görmekteyiz. Tüm bu donanımı organize etmek içinde mouse içerisinde 32 Bit ARM işlemci bulunmakta. Öte yandan MasterMouse S bizlere tamı tamına 20 milyon tık ömrü sunuyor.
MasterMouse S ile ilgili son olarak ağırlığına değinelim. 121 gramdan oluşan mouse yine Xornet 2 gibi örgüsüz ve altın uçsuz USB 2.0 kablo ile gelmekte. Kablo uzunluğu ise yine 1.8 metre.
Son yorum ve fiyat
Evet değerli hocalar. Her iki mouse da özellikle giriş seviyesi kullanıcılar için oldukça yeterli donanımlara sahip. Ancak iki mouse da gerek tasarım gerek DPI olsun bazı noktalarda birbirlerinden sıyrılıyorlar. Kullanım tercihinize göre seçeceğiniz model hiç şüphesiz sizi yolda bırakmayacaktır.
Geldik mouseların fiyatlarına, donanım bazında ufak tefek fark gördüğümüz CoolerMaster mouselar fiyat bazında da aynı farkı taşıyorlar. Bu açıdan baktığımızda Xornet 2 79 TL, MasterMouse S ise 99 TL‘ye satılmakta.
Evet değerli hocalar bir inceleme yazısının daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu yazımızda sizlere CoolerMaster’ın fiyat/performans ürünleri olan Xornet 2 ve MasterMouse S model oyuncu mouselarını inceledik. Aşağıda bulunan video bağlantısını kullanarak incelemenin görsel haline ve satın alma bağlantılarına ulaşabilirsiniz.
Görüş ve fikirlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın, yeni bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın!
Bütçe Dostu CoolerMaster Oyuncu Mouseları
