Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Cooler Master MM720 Mouse İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası’ndan herkese merhabalar. Farklı farklı ürünleri incelemeye aldığımız hocamızın masasında bugün, Cooler Master MM720 mouse’unun incelemesini gerçekleştiriyoruz.

Tasarım

Bugünkü inceleyecek olduğumuz Cooler Master MM720 model mouse yalnızca 49 gram bir ağırlığa sahip. Bu yüzden dünyanın en hafif mouse’u olarak ifade ediliyor. Bazen, ağırlığı daha ne kadar düşürebilirler diye de düşünmüyor değiliz.

coolermaster mm720 002

Cooler Master MM720, MM530 ile karşılaştırıldığında daha enine doğru genişliyor. Bu yüzden de mouse parmaklarınıza oldukça geniş geliyor. Tabiri caizse parmaklarınız mouse’un üzerinde halay çekiyor.

İlk baktığımızda tombul, kısa boylu ve sıska dediğimiz bir yapıda görünüyor. Firma, ürünü pençe tutuşu ve kavrama kullanan kişiler için üretmiş.

coolermaster mm720 007

Son zamanlarda mouse’ların üzerinde görmeye alışık olduğumuz delikli yapı hem ortada, hem sağda ve hem de solda bulunuyor. Bu delikli yapı içerisindeki RGB aydınlatmalar da göze çarpıyor.

coolermaster mm720 008

Cooler Master MM720’nin içerisinde Pixart’ın geliştirdiği ve şu anda Pixart’ın en iyi sensörü olan PMW3389 modelini kullanıyor. Bu sensör hangi mouse’da kullanılırsa kullanılsın performans artışı hissediliyor.

Pixart; PMW3389 sensöre, LM19-LSI sensör desteği de geliştirmiş. Bu durum yüzey farketmeden mouse’un çalışabilir olmasını destekliyor.

coolermaster mm720 006

Cooler Master MM720 mouse’unun yazılım desteği de bulunuyor. Cooler Master MasterPlus+‘ı indirerek DPI değerini 16.000 düzeylerine kadar çıkartabiliyor, RGB aydınlatmaları yönetebiliyor, tıklama oranları, makro ayarlamaları ve tuşların fonksiyonlarına kadar birçok seçeneği değiştirme imkanına sahip olabiliyorsunuz. Ancak, yazılımda her şeyin fontu bir tık büyük bırakılmış, bizce biraz daha arayüzünün minimalist olması göze daha hitap edici dururdu diye düşünüyoruz.

coolermaster mm720 009

Mouse’un tuşlarının sesleri ince ve naif geliyor. Mouse’un tuş seslerini en yukarıdaki videoyu izleyerek değerlendirebilirsiniz. Cooler Master MM720 aynı zamanda sağ elini kullanan kullanıcılar için üretilmiş.

Mouse’un kablosu örgülü yapıda ve UltraWave adı verilmiş, kablo da çok hafif ve oldukça kolay hareket edebiliyor. Bu durum da, 49 gramlık mouse’u kullanırken sanki kablosuz mouse kullanıyormuş hissiyatını ufaktan yaşatıyor. Yani, kablonun mouse’a etkisi neredeyse 0 diyebiliriz.

coolermaster mm720 005

Cooler Master MM720’nin oyun testlerini gerçekleştirirken mouse’un gerçekten çok hafif olduğuna bir kez daha şahit oluyoruz. Ağır mouse’lara alıştıysanız, bu mouse’a alışmak biraz zor olabiliyor ancak sensörü çok iyi diyebiliriz. Bazı mouse’larda ağırlık takılabiliyorken, bu mouse’da öyle bir durum bulunmuyor.

Teknik Detaylar

  • Tutuş Tipi: Pençe ve Kavrama
  • DPI: 16.000
  • Yazılım Desteği: Mevcut
  • Sensör: Pixart PMW3389
  • Tarama Hızı: 400 IPS
  • İvme Hızı: 50G
  • Yenileme Hızı: 1000Hz
  • Ağırlık: 49 gram

Hocanın Yorumu

Cooler Master açıkçası ilginç bir ürün ortaya koymuş. Oldukça küçük, kompakt, sensör ve teknik özellikleri de çok güçlü. Fakat, fiyatının da yapısal itibariyle biraz tuzlu olduğunu söyleyebiliriz.

ustun performans tasarim editor tavsiyesi odul 2021

İncelememizin burada sonuna geliyoruz, mouse’un inceleme videosuna yazımızın en başından ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlere aktarabilirsiniz. Bir sonraki incelemede görüşmek üzere hoşça kalın!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler