Salı, Nisan 23, 2024

Corsair Scimitar RGB Moba/MMO Gamer Mouse İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Corsair firmasının üretmiş olduğu oyuncu ekipmanlarını Türkiye’de de oyuncular olarak yakından takip ediyoruz. Biz de bu hafta tam 12 bin DPI‘a sahip Corsair Scimitar RGB Moba/MMO türündeki oyuncu mouse’unu inceledik. Detaylar ve mouse’nin efsanevi performansını sizlerle paylaştık.

Corsair Scimitar RGB Neler Sunuyor ?

İlk olarak mousenin tasarımından bahsetmek istiyorum. Zaten aşağıdaki görsellerde de görmüş olduğunuz üzere mükemmel bir yapısı ve görünümü var. Sol tarafta bulunan makro tuşları şimdiye kadar alışmış olduğumuz oyuncu mouselarından çok farklı.

Arayüze giriş yaparak her tuşa bir makro ataması yapabiliyorsunuz. Yani diyelim ki online bir oyunda kombo yapmanız gerekti ve aynı anda bir kaç tuşa birden basmak size eziyet geliyor. İşte bu sırada 12 adet makro tuşundan birisine atama yaparak birkaç tuşun işlevini tek bir makroya sığdırarak yapabiliyorsunuz. Böylece hem çok daha hızlı hemde yorulmadan kombo yapabilmek mümkün oluyor.

Bir de mouse için özel Corsair Utility Engine arayüzünden değiştirmiş olduğunuz renkler ile adeta birer şaheser oluşturabiliyorsunuz. Zaten video içinde de belirttim; mouse elinize aldığınız zaman o kaliteyi gerçekten hissedebilmek mümkün.

Arayüze giriş yaptığınızda toplamda beş farklı alanı dokuz farklı şekilde değiştirebiliyorsunuz. İsterseniz yanıp sönen renk efektini aktif edin, isterseniz kalp atışı, isterseniz nefes alma gibi pek çok renk geçişini atayabilmek mümkün. Zaten arayüzün kullanımı çok kolay olduğu için zorlanacağınızı sanmıyorum.

Corsair Scimitar RGB Moba/MMO İncelemesi

 

 

Tasarım Konuşuyor

Sarı ve siyah alaşımlı ele oturan yüzeyi ile birlikte gelen Corsair Scimitar RGB mouse, lazer okuma, 1.8 metre kablo uzunluğu ve sol tarafta bulunan makro atama tuşları ile ön plana çıkıyor. Genellikle orta ölçekli ele sahip olan oyuncular için ideal diyebileceğimiz bu mouse, renk arayüzü ile de mükemmel kombinasyonlar sunuyor.

Açıkçası normal gamer mouselara göre tasarımı çok güzel diyebilirim. Olduğu yerde “ben buradayım” diyerek çevremizden de oldukça güzel tepkiler aldık. Bir de Corsair markasının kalitesi eklenince işin rengi değişiyor.

corsair-scimitar-rgb-moba-mmo-mouse
Performans

Öncelik olarak böyle bir mouseyi satın almayı düşünüyorsanız, performans tarafında amacınıza ulaşabileceğinizi net söyleyebilirim. Ben bu mouseyi League of Legends‘ta denedim. Normal kullandığım mouse göre çok daha başarılı olduğumun altını çizmek isterim. Çünkü DPI kavramı her zaman ön plana çıktığı için, mousenin okuma hızının iyi olması sizin tepkilerinizi milisaniyelik ayarlarda geliştiriyor.

DPI tarafında minimum 1000 maksimum 12.000 DPI görebildiğimiz gibi, maksa çektiğinizde mouseyi tutabilene aşk olsun. Tabii ki bu DPI değeri kullanılamaz diye bir kaide yok. CS Go veya LoL gibi anlık tepkime isteyen oyunlarda mükemmel performans sağlayabiliyor.

corsair-scimitar-rgb-moba-mmo-mouse-2
Fiyat ve Alınabilirlik

Şimdi geldik bu oyuncu mousesinin fiyatına ve alınabilirliğine. Net şunu söyleyebilirim; eğer oyuncu değilseniz Corsair Scimitar RGB mouse size uygun değil. Oyuncular için ideal olan bu mouse performans serisi olduğu için Moba ve MMO oyunlarına göre tasarlanmış.

Şuanda piyasa satış fiyatı 461 TL olan Scimitar‘ı satın almak isterseniz buraya tıklayarak detaylara ulaşabilirsiniz.

Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler