Perşembe, Mart 28, 2024

TP-Link Archer VR2600 Ön İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

TP-Link firmasının üretmiş olduğu Archer VR2600 router, kullanıcıların internette hızlı bağlantı performansı ile deneyimlerini üst düzeye çıkartmak için geliştirmiş. Açıkçası ülkemizde internet sıkıntısı olduğu için bu gibi router modeller kurtarıcı olabiliyor. Biz de Archer VR2600 modeline yakından göz atıyoruz.

TP-Link Archer VR2600 Neler Sunuyor ?

Gönül ister ki evlerimizde veya iş yerlerimizde kesintisiz bir bağlantı ve yüksek hız olsun. Şebekeden gelen internet ne kadar fiber olursa olsun, binaya giriş kabloları, hattınız ve modeminiz yeterince iyi değilse sıkıntılar çıkabiliyor. Örnek vermek gerekirse 16 Mbps‘lik  bir hızı 8 Mbps olarak alabiliyorsunuz. TP-Link Archer VR2600 ise 1.4 GHz hızındaki çift çekirdekli işlemcisi ile birlikte yüksek ağ performansını trafik filtreleme ve önemli veri paketlerine öncelik veren QoS sistemini destekliyor.

Archer VR2600, Gigabit hızındaki kablosuz ağ bağlantısı ile kablosuz olduğu kadar kablolu da iyi bir bağlantı hızı sunuyor. İsterseniz DSL türevlerini evlerinize veya ofisinize kadar getiren Archer VR2600 aynı zamanda bağımsız bir WAN portu ile geliyor. Bu portu kullanarak istediğiniz herhangi bir internet kaynağını bu cihaz üzerinden dağıtabiliyorsunuz. Bu şekilde routing özelliklerinin yalnızca tek bağlantıya kitlenmemiş olması da esnek kullanım imkanı sunuyor.

tp-link-archer-vr2600-inceleme-003
Teknik Özellikler

Modem 3G veya 4.5G versiyonları ile ikiye ayrılıyor. Cihaz üzerinde iki adet USB 3.0 yuvasından bir tanesine kabloyu takarak 3G veya 4.5G kullanabiliyorsunuz. Kablosuz ağ konusunda yüksek verim sunduğunu söyleyebiliriz. Fakat 5 GHz frekansında 1.733 Mbps, 2.4 GHz’de ise 800 Mbps performans sunuyor. Bu göreceli bir kavram olduğu için bence ideal ve normal hızlar. Archer VR2600‘ün toplam performansı 2.6 Gbps kablosuz ağ hızı vaat ediyor.

Ekran görüntülerinde de gördüğünüz üzere MU-MIMO çoklu anten teknolojisi ile uç noktalardan iyi bağlantı imkanı sağlıyor. Aynı zamanda Beamforming sayesinde farklı uç noktalardaki cihazlara uygun şekilde yüksek performans sunmak için iyi çalışıyor. Eğer Twitch, Steam veya benzeri platformlardan yayın yapmayı seviyorsanız bu modem sizin için ideal olabilir.

TP-Link Archer VR2600 modeli şuanda piyasada 599 TL‘den başlayan fiyatlar ile satılıyor. Her bağlantıyı desteklemesinin yanı sıra, 2.6 Gbps Wi-Fi performansı gerçekten mükemmel diyebilirim.

tp-link-archer-vr2600-inceleme-002
Alınır mı ?

Şimdi şöyle bir durum var; Sosyal medya kanalları üzerinden bize çokça soruyorsunuz bizde cevaplıyoruz. Modem alırken internet hızınız düşükse ve bu tür modemleri alarak “ooo internetim şimdi uçacak” havasında geziyorsanız yanılıyorsunuz. Bu tür modemler düşük interneti hızlı yapmazlar.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler