Cumartesi, Nisan 27, 2024

Gaming Monitör AOC G2460VQ6 İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyuncu serimizde bu hafta AOC G2460VQ6 gaming monitörünü inceledik. Monitörde öne çıkan teknik özelliklerin yanı sıra, AMD Freesync teknolojisi ile de dikkat çekiyor. Dilerseniz monitöre daha yakından göz atalım.

AOC G2460VQ6 Neler Sunuyor ?

Yukarıda bahsetmiş olduğum üzere oyuncular için tasarlanmış olan bu monitör tam 24 inç boyuta sahip. 1 MS gibi düşük tepkime süresi, başarılı görüntüleme performansı ve FreeSync teknolojisi ile ön plana çıkıyor. Biz ofiste monitörü incelerken aşağıdaki inceleme videosundan da gördüğünüz üzere kadraja sığdıramadık. Gerçekten oyun oynarken büyük keyif alabileceğiniz monitörlerden bir tanesi diyebilirim.

Tasarım tarafında kırmızı ve siyah tonlar çekiciliği sağlarken, 1 adet DVI, 1 adet HDMI ve 1 adet VGA girişi bulunan AOC G2460VQ6 modelinde bir de dahili hoparlör seçeneği bulunuyor. Oyun oynarken ekstra hoparlöre ihtiyaç duymadığınız gibi, istediğiniz zaman dahili hoparlörü devre dışı bırakabiliyorsunuz.

Aşağıdaki inceleme videosunda dakika 6:31‘dan sonra duymuş olduğunuz  her ses monitörden gelmektedir. Monitörün hemen altında bulunan beş adet fonksiyon tuşu sayesinde sesi istediğiniz gibi kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz.

 

 

Gerçek Bir Oyuncu Monitörü

Bir gaming monitör almaya karar verdiniz diyelim. İlk dikkat edeceğiniz özellik ne olurdu ? Bu monitörde gerek heybetli yapısı, gerek Full HD çözünürlüğü ve gerekse de Anti Blue Light teknolojisi ile kullanışlı bir model diyebilirim. Aynı zamanda 1920 x 1080 px‘de 75 Hertz tazeleme hızı bizi memnun etti. Biz monitörü test ederken Team Fortress 2 oyununu oynayarak tüm detaylarına yakından baktık. Oyun zaten grafik bakımından çok zorlayıcı sistem gereksinimlerine sahip olmadığı gibi, tatmin edici şekilde performans sergiledi.

Hele aksiyon anlarında hızlı tepkime süresi ile sıfır takılma yaşayarak işin içinden çıkmayı bildik. Biliyorsunuz; artık sektörde monitörlerin %80’i G-Sync teknolojisi ile üretiliyor. Ancak yüksek satış fiyatı oyuncuları zorladığı gibi, AMD‘nin geliştirmiş olduğu teknoloji ile imdadımıza yetişiyor diyebilirim.

aoc-g2460vq6-monitor-003
Nedir Bu FreeSync Teknolojisi ?

Bu teknoloji AMD firması tarafından geliştirildiği gibi, amaç AMD GPU‘larda monitör ve işlemcinin birbiri ile mükemmel uyumunu sağlamak. Yani işlemcinizden monitöre giden komut sorunsuzca yerine ulaşıp, görüntülerde en ufak bir pürüz veya dalgalanma olmadan bize görüntü olarak yansımasını sağlıyor.

Örnek vermek gerekirse; League of Legends oynuyorsunuz ve tam müthiş bir fight’ın içerisinde kendinizi buldunuz. Bilirsiniz, online oyunlarda milisaniyelik hareketler ve tepkimeler skor alabilmek için çok önemlidir. Eğer FreeSync teknolojisi olmayan bir monitörde o fight’ta yer alırsanız piksel kaymalarından dolayı başka bir rakibe veya minyona tıklayabilirsiniz. Bu da skor kaybetmenizi ve ölmenizi sağlayabilir. O yüzden gerçek oyuncular için bu gibi teknolojiler artık son derece önemli hale gelmiş durumda.

Eğer AMD’nin bir ekran kartını kullanıyorsanız, ekran kartı ayarlarınıza giriş yaparak AMD FreeSync özelliğini aktif edip, monitördeki farklılığı inceleyebilirsiniz.

aoc-g2460vq6-monitor-002
Esnek Yapıda Kullanım İmkanı

AOC G2460VQ6 oyuncu monitörü estetik yapısı ile de ön plana çıkıyor. Yukarıdaki inceleme videomuzda da gördüğünüz üzere alt tarafta yer alan takıp-çıkartılabilir aparat düzgün bir şekilde durmasını sağladığı gibi, öne ve arkaya eğerek kendi açınızı ayarlayabiliyorsunuz.

Uzun süreli oyun oynayan arkadaşlar durumu daha iyi anlayacaktır. Sürekli aynı yerde sabit kaldığınız zaman, ilerleyen dakikalarda ağrılar veya sancılar olabiliyor. Oyuncular da aşağı veya yukarı hamleler yaparak yer değiştirebiliyorlar. Aynı şekilde monitörü de yaptığınız hamlelere göre öne veya arkaya çekebiliyorsunuz.

aoc-g2460vq6-monitor-004
Bir de FlickerFree ve Anti Blue Light Var

Öncelik olarak Anti Blue Light teknolojisinden bahsetmek istiyorum. Yine oyun severler bu durumu çok yakından bilir ve takip ederler: saatlerce oyun oynarken ister istemez gözümüz mavi ışıkların çarpmasına maruz kalarak zaman içerisinde gözümüze zarar verebilir. Tedbir almak için ya bir gözlük ya da bir monitör çerçevesi kullanmak gerekir.

Ancak AOC G2460VQ6 modelinde Anti Blue Light teknolojisi sayesinde görüntüyü bozmadan mavi ışıkları engelleyerek bizlere sunuyor. Bu da gözlerimizin yorulmasını ve zaman içerisinde zarar görmesini engelliyor.

Bir diğer özellik ise Flicker Free. Bu teknolojide de ekran parlaklığını titreme olmadan düzenleyerek bize gösterir. Bu şekilde pürüzsüz bir görüntü elde edebiliyoruz. Kısacası AOC‘un geliştirmiş olduğu bu teknoloji dolu monitörünü çok beğendik. Fakat bir olumsuz yanı ise monitörde 3D özelliğinin bulunmaması. Eğer 3D özellikli bir monitör arıyorsanız G2460VQ6 modeli sizin monitörünüz değil.

aoc-g2460vq6-monitor
Bu kadar teknolojinin tek bir monitörde toplanmış olması sevindirici. Şuanda AOC G2460VQ6 monitör piyasada 700 TL‘den başlayan fiyatlar ile satılıyor. Dilerseniz hemen aşağıdan monitörün diğer teknik özelliklerine göz atalım.

pchocasi-performans-tavsiye
Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Ses ikonuna tıkladığınızda araç çubuğu çıkar tıkladığınızda ise AOC… monitör ismi çıkar (AMD veya NVIDIA High Definiton Device) diye de ismi yazar o bende çıkmıyor monitörümün hoparlörü yok bende birkaç gün önce kayboldu gitti yardımcı olursanız sevinirim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler