Cumartesi, Temmuz 27, 2024

CS:GO’da Config (Cfg) Dosyası Nereye Atılır?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Counter-Strike: Global Offensive için Config (Cfg) dosyası nereye atılır?

Gelin, hep beraber adım adım nasıl yapılacağına bakalım.

csgo config file 1024x576 1

Config (Cfg) Nedir?

Kısaca, Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) oyununda kullanıcının yaptığı özelleştirmeye denir. Bu özelleştirmeler arasında tonlarca ayar bulunuyor. Ses, görüntü, parlaklık, nişangah (crosshair), silah tutuş görünümü (viewmodel), klavye kısayolları gibi birçok ayar özelleştirilebiliyor.

Kullanıcılar belirli ayarları ve tercihleri istediği gibi kaydedebiliyor. Daha sonra bu ayarları tekrar kullanabiliyor. Cfg dosyaları, bu kaydedilen ayarları saklamak için kullanılır. Kendi Cfg dosyanızı aşağıdaki adımları izleyerek bulabiliriz.

Config (Cfg) Dosyam Nerede?

  • C:\Program Files (x86)\Steam\userdata\Kullanıcıya Göre Değişir\730\local\cfg

Buradaki uzantıya giderek aşağıdaki görselde gördüğünüz gibi kendi var olan ayarlarınızın olduğu Cfg dosyasına ulaşabilirsiniz. Bu dosyayı isterseniz yedekleyebilirsiniz.

Screenshot 6

Config (Cfg) Dosyası Nereye Atılır?

  • Windows için: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive\csgo\cfg
  • Mac için: ~/Library/Application Support/Steam/SteamApps/common/Counter-Strike Global Offensive/csgo/cfg

Screenshot 2

Profesyonel oyuncuların ayalarını merak ediyorsanız ve onların config dosyasına ulaşmak istiyorsanız aşağıdaki siteye göz atabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse, Ülkemizi temsil eden oyuncularımızdan XANTARES’in config dosyasını indirip kişisel ayarlarını sizde deneyebilirsiniz.

Profesyonel oyuncuların config dosyalarına ulaşmak için buraya tıklayarak siteye göz atabilirsiniz. Verdiğim sitede her oyuncunun birçok ayarına ulaşabiliyorsunuz. Config dosyasından kullandığı ekipmanlara hatta kullandığı donanım parçalarına kadar görebilirsiniz.

Screenshot 3

Screenshot 4

Konumuza dönecek olursak, indirdiğiniz dosyayı yukarıda belirttiğim gibi C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive\csgo\cfg uzantısına giderek içine atmanız gerekiyor.

Artık son olarak Config (Cfg) dosyasını aktif etmek kaldı.

Config (Cfg) Dosyası Nasıl Aktif Edilir?

Screenshot 5

CS:GO’ya girdikten sonra console’u açıp “exec config” komutunu yazdıktan sonra enter tuşuna basmanız yeterli olacak. Artık Cfg dosyanız aktif.

Dipnot

Şunu belirtmek isterim ki, profesyonel oyuncuların veya farklı oyuncuların ayarlarını kullanmak o insanlar gibi oynamanızı sağlamaz. Sizin için en iyi ayar alıştığınız ayarlardır. Her oyuncu farklı hassasiyet, görüntü ve klavye kısayolları kullanıyor. O yüzden sizin iyi oynayabilmeniz için bir profesyonel oyuncunun config dosyasına ihtiyacınız yok. 🙂

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler