Çarşamba, Nisan 24, 2024

Cyberpunk 2077, RTX 3090 ile 8K Testine Sokuldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Cyberpunk 2077, tam bir sistem katili çıktı. Açıklanan sistem gereksinimleri zaten yüksekti ama yapılan değerlendirmeler oyunun bilgisayarları gerçekten yorduğunu gösteriyor.

Oyun çıkmadan 1-2 gün kadar öncesinde ekran kartlarıyla beraber yapılan testlerden söz etmiştik. 4K çözünürlükte yapılan o testlerin sonuçları bile oyunun ne kadar iddialı olduğunu göstermişti. Fakat oyun artış satışa çıktı ve daha sağlam testler yapılmaya başlandı. En on 8K çözünürlükte şu an piyasanın en güçlü ekran kartlarından biri olan RTX 3090 modeliyle test yapıldı.

Cyberpunk 2077, RTX 3090 modelini bile zorluyor

8K çözünürlük için yapılan testte, DLSS ayarının “otomatik” olarak belirlendiği ve “Işın izleme” ayarının da ultra pozisyonuna getirildiği söylendi. Techradar tarafından yapılan bu testte 8K çözünürlük için 18.6 FPS alındı.

Bu oyunu akıcı bir şekilde oynamak için yeterli bir değer değil. Işın İzleme ayarını ultra değil de orta seviyesine getiren ekip, bu kez ise 24.7 FPS gibi yine zorlayıcı bir FPS değeri elde etmiş.

Cyberpunk 2077 5 1

İşte burada DLSS teknolojisi devreye sokulmuş. DLSS teknolojisi ultra ayara getirildiği zaman, Işın İzleme en yüksekteyken FPS 31.8 seviyesine çıkıyor, Işın İzleme orta seviyesindeyken de 38.2 FPS değerine çıkıyor.

Fakat burada DLSS ultra olarak çalıştırıldığı zaman görüntü gerçek 8K olmuyor. Bunu da eklemiş olalım. 1440p görüntü üzerinde yapay zeka ile çözünürlük yükseltmeye gidiliyor.

Cyberpunk 2077 4 2

DLSS tamamen kapalı ve Işın İzleme özelliği de kapatıldığı zaman, yine ultra ayarlarda ise alınan FPS 12.2 gibi çok düşük bir seviyede. Burada DLSS teknolojisinin etkisinin çok göze çarptığını anlıyoruz. Öyle ki Işın İzleme kapalıyken, DLSS ultra seviyesine çıktığı zaman 50.2 FPS alınıyor.

Cyberpunk 2077 2 1

Nereden bakarsanız bakın bu değerler Cyberpunk 2077 oyununun sistemi zorladığını gösteriyor. 8K değil de 4K için oyun rahat oynanabilir bir akıcılık sunar gibi. RTX 3090 ekran kartı ve i9-9900K işlemcisi ile yapılan testlerde sonuç bunu göstermekte.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler