Cuma, Nisan 19, 2024

Dragos WINMAN – i9 7900X CUSTOM Sistem Toplama Rehberi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba değerli PC Hocası takipçileri. Her zaman olduğu gibi yepyeni sistemleri, ürünleri ve daha fazlasını incelediğimiz hocanın masasında yeniden sizlerle birlikteyiz.

Bu hafta masamızda 17 Bin TL fiyat etiketiyle üst düzeyin üstünde olan i9 7900X işlemcili Dragos WINMAN oyuncu sistemini toplayacağız. İçerisinde barındırdığı sıvı soğutma sistemi ile de dikkat çeken PCH Ultimatom 4 sistemimize gelin hep birlikte yakından bakalım.

İşlemci

Dragos WINMAN sistemimizin en dikkat çekici parçası olan işlemcimiz, KabyLake X sınıfının en iyilerinden olan Intel i9 7900X olarak karşımıza çıkıyor. İçerisinde 10 adet çekirdek barından işlemci 3.30 GHz temel hız ile çalışırken bu hızını Turbo modunda 4.50 GHz‘e yükseltebiliyor. Tam anlamıyla kendinden overclocklu diyebiliriz. 

Intel Core i9

Intel i9 7900X kullandığı soket yapısı ile de önceki serilerden sıyrılıyor. LGA 2066 soket tipi kullanan işlemci üzerinde 20 adet iş parçacığı bulunduruyor. Aynı zamanda 13.75 MB ön bellek boyutu ile dikkat çeken işlemci tüm bu değerleri 140W güç ile besliyor. 

Anakart

Geldik sistemimizin bir diğer önemli parçası anakarta. Anakart tercihimiz ASUS’un da en iddialı ve en güçlü modeli olduğunu söylediği ASUS X299-E Gaming oldu. Kaslı ve yakışıklı tasarımın RGB ile desteklendiği anakart, barındırdığı teknolojiler ile de performans alanında bizlere şölen sunacak gibi duruyor.

ASUS X299 E Gaming Anakart

ASUS X299-E anakartın özelliklerine gelecek olursak, LGA 2066 slotu ile birlikte 8 adet DDR4 RAM yuvasına sahip olduğunu görmekteyiz. Maksimum 128 GB‘a kadar destek veren bu slotlar tamı tamına 4133 MHz frekansa kadar destek sunuyor. Aynı zamanda üzerinde 2 adet M.2 SSD yuvası da barındıran kart; dahili WiFi, Bluetooth ve 7.1 kanal surround ses desteği ile gücüne güç katıyor.

NVIDIA SLI ile AMD CrossFire desteklerine de sahip olan anakartımız ATX yapıda geliyor. Anakartın çıkışlarında ise 15 adet USB 3.1 (Type A ve C dahil), Optik ses ve diğer jack çıkışları bulunmakta. 

Ekran kartı

Dragos WINMAN hem üst düzey hem de oyuncu bilgisayarı olduğu için kullandığımız ekran kartı da ona yaraşır bir model olmalıydı. Biz de ekran kartını ASUS ROG STRIX GTX 1080Ti olarak belirledik. Artık piyasanın en iyisi olduğunu gözle görülür şekilde bizlere sunan 1080Ti, ASUS’un tasarımı ile birleşerek bizlere üst düzey deneyimler sunuyor.

ASUS GTX 1080 Ti ROG Strix Ekran Karti

3 fanlı ve RGB destekli gelen kartımız üzerinde 3584 adet CUDA çekirdeği barındırıyor. Bu kadar çok çekirdeğin çalışma hızına baktığımızda ise temel bazda 1594 MHz, boost modunda ise 1708 MHz hızında çalışıyor. Sahip olduğu 11GB GDDR5 video belleğini 11010 MHz frekans hızında çalıştıran ekran kartı, 352 Bit bellek arayüzü ile de bu belleklere destek çıkıyor. 

ASUS ROG STRIX 1080Ti ekran kartımız 2 adet DisplayPort, 2 adet HDMI ile birlikte 1 adet DVI portuna sahip. SLI ve HDCP gibi destekleri de üzerinde barındıran kart gücünü 2 adet 8 pinlik beslemelerden sağlıyor. 

RAM

Sistemimizin kanatları olan RAM’lerimize geldi sıra. RAM tarafında oldukça bonkör olduğumuzu ve ciddi manada sistemin uçacağını belirtelim. RAM tercihimiz ADATA XPG oldu. 8 adet 8 GB ile toplamda 64 GB boyuta sahip RAM’lerimiz 3200 MHz hızında çalışarak üst düzey bir performans sunuyor.

AData XPG Spectrix 32GB RGB RAM

Üzerinde ASUS Aura Sync desteği ile görsel anlamda da bizlere şölen yaratan RAM’ler CL16 gecikme değeri ile de dikkat çekiyor. 

Depolama

Sıra geldi sistemimizin depolama birimine. Sistem üst düzey olunca kullanılan parçalar da üst düzey olmak zorunda. Bu bağlamda depolama olarak tercihimizi Samsung EVO 960 M.2 SSD olarak belirledik. Toplamda 250 GB kapasiteye sahip olan SSD, 3200 mb/s okuma, 1500 mb/s yazma hızı ile fişek gibi çalışıyor. 

Samsung 960 EVO 250 GB SSD

Tabii ki sadece SSD bize yetmeyeceği için SSD’ye ek olarak standart bir HDD de sistemimize ekledik. Harddisk tercihimizi de Western Digital’in  4TB kapasiteli 3.5 inçlik Red Intellipower modelini belirledik. 64 MB ön belleğe sahip harddiskimiz 7200 RPM hızında çalışıyor. 

Soğutma

Geldik Dragos WINMAN’ı soğutacak ekipmana. Soğutma kanadında da üst düzey bir ekipman tercih ederek sıvı soğutmalı bir yapı kullanmak istedik. Bu açıdan kullandığımız sıvı soğutma sistemimiz ekwb EK-Kit P280 Completge oldu. 

EKWB Sivi Sogutma

140mm boyutunda 2 adet fana sahip soğutucumuz, 14.5×4.5x32cm boyutunda radyatöre sahip. Radyatöre eşlik eden sıvı tüpünün 13mm olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda soğutma ile birlikte limon sarısı bir sıvı rengi barındıran soğutucumuz dilerseniz alacağınız farklı renkler ile bu alanda sizlere özelleştirme imkanı sunuyor.

EKWB Sivi Sogutma 002 

Güç kaynağı

Sistemimizi yavaş yavaş toplarken tüm parçalara güç verecek olan PSU’muza geldi sıra. Güç kaynağında Watt gücü yüksek bir model belirlememiz gerekiyordu zira parçalarımız yüksek güç gereksinimlerine sahip parçalar oldu. Bu yüzden PSU’muz Thermaltake‘in Smart Pro 750W modeli oldu.

Thermaltake SmartPRO RGB 750W PSU

Siyah bir renge sahip kutumuz 80 Plus bronz sertifika ile geliyor ve bizlere güvenlikli bir güç sunumu sağlıyor. Üzerinde 140mm fan bulunan PSU aynı zamanda RGB desteği ile birlikte göze hoş gelen bir yapı sunuyor. 

Kasa

Ve geldik sistemimizin son parçası olan, sistemin adını üzerinde taşıyan kasamıza. Kasamız WINMAN marka Dragos modelli kiremit kırmzısı renkli kasa oldu. Alüminyum yapıda gelen kasamızın kenar kısımlarında temperli cam bulunmakta. Kasamız HD Audio ile birlikte RGB desteği ve RGB tuşunu da üzerinde barındırıyor.

17 Bin TL i9 Sistem Toplama Rehberi 012

Tüm parçalarımızı birleştirdikten sonra gelin sistemimizin performans ve FPS testlerine göz atalım.

Montaj sonrası

17 Bin TL i9 Sistem Toplama Rehberi

17 Bin TL i9 Sistem Toplama Rehberi 004

17 Bin TL i9 Sistem Toplama Rehberi 003

17 Bin TL i9 Sistem Toplama Rehberi 007

17 Bin TL i9 Sistem Toplama Rehberi 005

17 Bin TL i9 Sistem Toplama Rehberi 008

17 Bin TL i9 Sistem Toplama Rehberi 011

Performans ve Benchmark testleri

i9 7900x cinebench test sonuclari

blender test ultimatom 4

fire strike test ultra full hd

fire strike test ultra 4k

samsung 960 evo test

cpu z dragos 004

cpu z dragos 003

cpu z dragos 002

cpu z dragos

 

FPS testleri

doom 4k gtx 1080 ti

doom full hd gtx 1080 ti

gta 5 fps testi 1080 ti

gta 5 fps testi 1080 ti full hd

prey fps testi 4k 1080ti

prey fps testi full hd 1080ti

pubg fps testi 1080ti full hd

pubg fps testi 1080ti 4k

Son yorum ve fiyat

Evet hocalar sistemimizi topladık, testlerimizi yaptık ve oyun zevkini doya doya çıkardık. Testlerde de gördüğünüz gibi aldığı skorlar ile özellikle profesyonel alanlarda işlemler gerçekleştirecek kullanıcılar için de oldukça iyi performans görmekteyiz.

Buna ek olarak oyun performansında zaten fazla söze gerek yok zira FPS değerlerini görüyorsunuz. 4K Ultra ayarlarda 45 FPS’in altına düşmediğimiz ve ortalama 70 FPS civarında seyrettiğimiz Dragos sistemimiz tam bir oyuncu canavarı oldu diyebiliriz. 

Peki sistemi nereden ve ne kadar ücretle satın alabilirim derseniz vereceğimiz linki kullanarak Dragos WINMAN oyuncu sistemini 17 Bin Türk lirasına satın alabilirsiniz. 

Evet değerli hocalar bugün sizlerle Dragos WINMAN oyuncu sisteminin rehberini gerçekleştirdik. Sistemimizin detaylı incelemesi, canlı FPS testlerine ve satın alma bağlantılarına aşağıda bulunan videodan ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. 

Yeni bir sistemde görüşmek üzere, hoşça kalın!

17 Bin TL’lik Dragos WINMAN Sistem Rehberi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler