Cuma, Nisan 19, 2024

MSI X470 Gaming Pro Carbon AC Anakartı Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

MSI X470 Gaming PRO Carbon AC anakartı internette yayınlandı. AMD’nin 2.nesil yeni işlemcileri için geliştirilen bu anakart ile daha yüksek saat hızları, güçlendirilmiş yapısı ve 12 nm üretim teknolojisi ile oyun severleri yakından ilgilendirecek. Peki MSI X470 Gaming PRO Carbon AC anakartı bizlere neler sunuyor? Gelin hep birlikte detaylara zoomlayalım..

Overclock Tarafı Genişletildi

Yukarıda oyun severleri yakından ilgilendirecek dedim ama Overclock konusunda da sınır tanımayan kullanıcılar da çok sevecek. Zira MSI X470 Gaming PRO Carbon AC modelinde üstün hız aşırtma performansı sunabilmesi için güç devreleri rafine edilmiş yeni AM4 yonga seti ile birlikte geliyor.

Ryzen 2.nesil işlemciler, mevcut X370 anakartlarının BIOS güncellemesi ile yoluna devam ederken, X470 kullanıcıları en iyi deneyimi yakalamış olacak. X370 anakart serisi ile X470 anakart serisinin Overclock dahil performans farkının %17 olduğu belirtiliyor. Bu durum bir anakart modeli için gerçekten ciddi performans anlamına geliyor.

MSI X470 Gaming Pro Carbon AC Anakart 002

X370 Modeline Kıyasla X470’de Neler Farklı?

İlk olarak X370 muadillerine göre daha fazla yüzey alanı sunan yeni bir VRM soğutucusu tasarımı gözlerden kaçmıyor. Ayrıca ikinci bir 8-pin CPU/EPS güç konektörü de ekleyebiliyorsunuz. AMD’nin en yeni Ryzen 2.nesil işlemcilerini Overclock ederken, bu ek güç konektörü işinize yarayacak.

Tasarımsal tarafta ise Z370 PRO Carbon anakartına çok benzediğini ve çok büyük değişikliklerin olmadığını belirtelim. Zira MSI X470 Gaming PRO Carbon‘da yeni bir ses bileşen düzeyi ve farklı VRM/Güç Fazı düzeni görebiliyorsunuz.

MSI X470 Gaming Pro Carbon AC Anakart

“Performansla Beni Yi Beni”

Bu anakartın çevreleyen en büyük detay, iki adet 8 pinli EPS konektörlerinin kullanılmış olmasıdır. Çünkü MSI‘ın orta-üst seviye anakartlarından olan X serilerinin bir parçasından oluşan bu model, çok daha fazla performans elde edebiliyor.

MSI‘ın amiral gemilerinden birisi olmaya hazırlanan X470 Gaming PRO Carbon AC anakartı hakkında düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünden bizlere iletebilirsiniz. Bakalım ikinci nesil Ryzen işlemciler ile performanslarda ne kadarlık artışlar olacak biz de merakla bekliyoruz.

Hemen aşağıda X370 Gaming PRO Carbon modelini karşılaştırabilirsiniz;

MSI X370 Gaming Pro Carbon

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler